mobler24.no
2019-02-02

10 planter som er verdt å ha i ditt hjem

 

Jungel tema hjemme er veldig trendy nå og det fines en liste med mange trendy potteplanter, som kan dekorere alle type prosjekt, som gir harakter og ønskende klor i prosjekten. På denne listen finnes det mest sansynlig Monster, Fikus, Pilea, forskjelige varianter. Jeg møtte til og med på formuleringen ”designe planter”som for det første fikk meg litt øverasket, og for det andre at jeg måtte se på terminen litt nærmere. Hvis designe er noe som gjør, at vi har lyst på noe, å bruke noe,at det blir i bruk, da kan man si det sånn at planten har sin designe(fordeom at det er naturen som lager den). For å ha en kul designe det er ikke bare estetikk, for å si det ”cool look” for det første er det funkjson og utbyttbar fordel. Og funskjon av planter som jeg har lust å presentere dere kan ikke overvurderes. Hvertfal i denne tiden når jeg får meldinger at luften i byen min er verdens forkant mest forurensset. Jeg kommer ikke til å snakke for dere om møble funksjon (kofortable og mange hjemmeplasser!) til og med plantene får sin plass. Ikke bare det at der ser fint ut, men de gjør sin jobb – bare se.

Monstera Adans - ubestridte dronning av interiør. Det er lurt å vite at planten er ikke bare fin, men absorberer benzen, ammoniakk og formaldehyd. Beste plassen for planten er i skyggen og ikke øvevanne den. En gang i uken er nokk.

Epipremnum aureum - plante som man klarer så vidt å drepe. Klatreplante som klarer seg både i sola og i skyggen. Den renser luften av formaldehyl og andre flyktige organiske forbinelser. Det er bra å vite å ha planten lang vekk fra barn på grunn av giftige stoffer..

Om det at Bregner er en legemiddet på alt det dårlige. Det viste til og med bestemoren min. Er en av de entusiastiske planter. Bregner gjør at formaldyl netrualiserer ståling fra skjermer også fukter opp luften. Hvis du vil beholde lengre den gunstige effekten på luften, som du puster med, vann den ofte f.eks. hver annen dag og pass på at den skal ikke være direkte i solen..

Aloe i følge NASA forskerene planten øker oksygen nivået på rommet, og absorberer karbondioksid og giftige gass. Så hvis du ofte tenner på lys og teelys,de gir ikke den beste effekten til helsen vår. Så pass på at luften skal bli riktig netruaslisert.

Grønnrenner - det er en konor/klinnik plante. Den minner meg på når jeg sitter og venter på hånledd røgten min. Egentlig planter utenom demes gammeldags sjarm har den super powers: eliminerer styren, formaldyl, gifftige gass og og andre naturlige giftstoffer. Dennes unike fordelen er evnen til å utføre fotosyntesen uten mye tilgjengli lys. En sånn lien plante kan rense rommet på størelsen til 200m2.

 

Svigermorstunge er en art i gruppen bajonettplante Den lager mye oksygen, til og med om natten (mens andre planter på kveldstinen absorberer oksygen). Ikke bare det den også reduserer mengen av alergener sterkt i luften. Slik som monstera er nokk med litt vann og ikke så mye sol.

Husker dere Anginke fra barndommen (egentlig kjent som –Geranium)og hennes brug i naturlig medisin, som både mor og bestemor har plantet? Denne blakong planen som er i plante familien til Geranium ionerer luften og metter den med en spesyfiks eterolje. Denne litt sytrusolje duften har mange fordeler: antibakteriell,inhalerer, forbedrer blodsirkulasjonen og om sommerren skremmer vekk myggstikker.

Den søte Palmen, kjent også som Chamaedorea der ikke bare en plante som er kjent til å vær dekorasjonen i bilder til ny moderenes interiør. Den har sine funksjoner: fukter til luften og netrualiserer aldehyl. Den er også lett å komme seg overens med..

Røyker du eller får du bersøk av personer som røyker? For det første- prøv å forandre det. For det andre- skaffe seg en Shefflere. Den er veldig god til å absorbere skadelige stoffer som finnes i tobakkrøyk. Hvis det skal fynke, gi planten plass med god tylgang til lys, men trenger ikke så mye fuktighet.

Eføy, bergflette eller vedbend det er en plante som bør finnes i hvert eneste hjemm. I løpet av 6 timer ”jobb”eliminerer den opp til 60% av giftige stoffer i luften. Jeg vett ikke om dere, men når jeg er ferdig å skrive denne posten. Springer jeg og kjøper hvertfal tre av dem (forurensning appen viser i dag 300% norme).

 My Scandinavian Home, thetreecenter.com, milk design, Pinterest.com

 
Vis flere innlegg fra Februar 2019
Del din kommentar med andre
pixel