mobler24.no
2019-11-20

Glam møbler eller luksus for alle

 

Glam møbler eller luksus for alle

Interiør i glamourstil er et rom der luksus, glamour og eleganse hersker. Edelfarger, høykvalitetsmaterialer, stiliserte møbler, skimrende sølv og gull - for noen er det et symbol på skulderstil, for andre er det for mye form over innhold. Hva skiller en glamourstil og hvordan kan du bruke den på en dyktig måte? Glamourstil er ofte forbundet med dyp lilla på veggene, sølvtilbehør og svarte møbler. Effekten av luksus kan imidlertid også oppnås ved hjelp av lyse og varme farger - beige, brunt og gull. Før vi begynner å dekorere, er det verdt å bli kjent med stilhistorien, som er et sterkt alternativ til nylig minimalisme.

Luksus hus i et stilig arrangement

Nøyaktig å forklare navnet, betyr det engelske ordet "glamour" sjarm, sjarm og prakt. Interiørdesign i glamourstil handler imidlertid om noe mer. Det er skapelsen av et fascinerende klima, et inntrykk av rikdom, ispedd mystikk og filmlignende, uvirkelig virkelighet. Trenden for glamourstil begynte på 1900-tallet og er sterkt assosiert med mote. Det var de vakre kreasjonene fra stjernene på 1940- og 1950-tallet (inkludert Grace Kelly og Audrey Hepburn) som inspirerte introduksjonen til prakt, farger og prakt til interiøret i hus. Dette betyr imidlertid ikke at en glamourstil er nok til å fylle med dyrt, eksklusivt tilbehør - det er en enkel måte å overdrive og kitsch på, så i all denne glamouren bør du bruke sunn fornuft og måtehold.

Hovedfunksjoner luksuriøs glamourstil

Tidligere, i stil med glamour, sateng, himmelsenger og vatterte hodegjerder, langhårede tepper, samt en romslig sofa, speil i gyldne rammer, krystallkroner og ... glass og en flaske god champagne kunne ikke mangle. I dag har denne stilen utviklet seg, den er mer dempet, men fortsatt full av klasse. Glamourstilen kjennetegnes av 4 viktigste elementer: farger, stiliserte møbler, dyre materialer og karakteristiske tilbehør.

Farger i glam interiør

Hovedrollen i glamourstilen spilles av fargene på veggene, som veldig ofte tar nyanser av rosa eller mettet lilla. Når du maler vegger, vil andre intense farger også finne bruk: grønn, burgunder, marineblå, svart, brun og grå. For det første kan farger i stil med glamour ikke være prangende eller sprek - eleganse og letthet teller. Gull og sølv er veldig viktig, noe som forsterker effekten av glamour og luksus, men du kan ikke overdrive det med dem, for ikke å oppnå motsatt effekt. Vegger i glamourstilen kan være enfarget eller med elegante mønstre på høy kvalitet bakgrunnsbilde. For ikke å overvelde interiøret med mørke farger, brukes det ofte på en eller to vegger og kombinert med en lysere nyanse.

SJEKK!
SJEKK!
SJEKK!


Møbler - glamour serie

Henvisningen til barokk manifesteres spesielt i møbler og møbeltrekk. En leilighet i glamourstil skal være utstyrt med stiliserte sofaer og lenestoler med store armlener og et vattert ryggstykke, polstret i myk plysj i en sterk farge. Det vil være nødvendig å sette sammen møbler som er typiske for glamourstilen: hyller, kommoder og bord på bøyde ben, konsollbord med glassplate i spisestuen eller en seng med vattert hodegjerdesoverommet, ved siden av det staselige sminkebordet. Interessant brukte eksemplarer finner du på nettet eller i besteforeldres leiligheter. Det er nok å underlegge dem for møbelrenovering.

SJEKK!


Materials - serien glamour

Når du arrangerer en flat i glamourstil, bør du være oppmerksom på ytelsen til individuelle elementer. Det er ingen halve tiltak i denne stilen. Hvis vi bruker stein på gulvet, bør det nødvendigvis være skinnende marmor, eller granitt. Hvis det er stoffer, er det bare de fra den høyeste hylla - skinn, velour, fløyel, jacquard eller sateng.

Tilsetningsstoffer - glamour definition

Hele interiøret i glamourstil vil bli komplementert med skinnende eller gulltilbehør. Det er viktig å ikke blande disse to glødende fargene - hvis du bestemmer deg for sølvdekorasjoner, bruker vi dem konsekvent, f.eks. i form av speilrammer, malerier eller bilder, vaser, figurer eller puter. Glamourstil legger også mye på glass, og det er grunnen til at krystallvaser, karaffel, lyslykter og de allerede nevnte bordplater, salongbord og konsoller er velkomne i interiøret. Interiør i glamourstil, dvs. luksus i en enkel form I motsetning til utseendet er glamourstilen en ordnet og nøye planlagt trend. Vi vil ikke finne kaos, tilfeldige elementer av utstyret eller et sett med uoverensstemmende detaljer. Viktig er glatte, blanke overflater og kontraster som mykner opp den skarpe stilen - for eksempel legger vi enkle hyller med skjelettform til barokk sofaen, og veggens sterke farge mykes opp av en delikat, lys gardin.


Det er verdt å huske at glamourstil ikke er et sted for råvarer som tre eller bambus. Former og mønstre er nærmere enkelhet enn ekstravaganse. Store, men glatte vaser, lykter eller tekstiler med en delikat tekstur er bestemmende for denne trenden. Møbler i stil med glamour, gardiner, tepper eller sengeteppe skal være enfarget, muligens skinnende, men de kan ikke være iøynefallende med et prangende mønster. Tilsvarende med belysning, som spiller en veldig viktig rolle i hele arrangementet. Gulv- og bordlamper med store, men enkle og lyse nyanser, en krystalllysekrone som gleder seg over luksus, men økonomiske i form eller hvite stearinlys i høye glasskar - dette er alle elementer som forsterker effekten, men smelter sammen med stilen som ikke dominerer den. . La oss huske at glamourstil ikke liker mye tilbehør - arrangementet skal være luksuriøst og eksklusivt, men samtidig lett og sensuelt.


Hvem er glam interior design ?

Glamourstil kan introduseres for ethvert interiør - både i leiligheten og hjemme. Vi bør absolutt være konsekvente og bruke det i alle rom, inkludert kjøkken og bad. Denne trenden er en ideell løsning for de som ikke ønsker å arrangere en leilighet i en minimalistisk eller skandinavisk stil og nærmere mer utsmykkede arrangementer. Interiør i glamourstil vil være et alternativ til den dempede stilen til klassisk eller for kaotisk eklektisisme. Stiliserte møbler, dristige farger, luksuriøse materialer er et forslag for folk som ikke er redd for å eksperimentere, føler seg bra omringet av skinnende tilbehør, og samtidig ser etter hygge.


Glamourstil er et godt valg for fans av gamle, antikke interiørartikler som elsker å bruke tid på å lete etter arrangementperler. Den eneste risikoen ved å prøve å få ønsket stil kan være den inkompetente kombinasjonen av tilbehør - i dette stevnet er det dessverre lett å falle i fellen til kitsch, metthetsfølelse og overdrivelse. For å forhindre dette, bør du gjøre deg grundig kjent med prinsippene for interiørdesign i glamourstil eller bruke hjelp fra en profesjonell interiørarkitekt. Det vil hjelpe oss ikke bare å velge, men også til å kontrastere enkeltelementer.

Luksus kjøkken i glamourstil eller hvordan lage mat og spise som kongelige

Det er ingen som benekter at det å dekorere en leilighet i glamourstil ikke er det billigste. Eksklusive materialer, stiliserte møbler, krystallkrone, speil og tekstiler, men også maling og tapeter koster mye mer enn en klassisk grå sofa eller minimalistisk lampe. Løsningen kan være loppemarkeder, der vi kjøper billig hvile. Alt vi trenger å gjøre med det er å pusse opp den med en god snekker.

SJEKK

Luksus bad eller enkelhet omgitt av glamtilskudd

Sofistikert og luksuriøs, full av prakt og prakt. Et stilig glamourbad kombinerer ulike trender og tar i ansiktet til klassisk, palass, men også moderne interiør. Når du planlegger et glamorøst baderomsopplegg, må du huske å følge noen grunnleggende regler og dyktig matche alle detaljene for å bevare dets dristige, originale og unike karakter. Når du bestemmer deg for å arrangere et bad i en glamourstil, er det verdt å fokusere på originale møbler, karakteristiske for denne typen interiør. Skap eller kommoder i Louis-stil vil fungere veldig bra her. Du kan også velge møbler i en mer moderne stil. Det er imidlertid viktig at de har en original, uvanlig finish. En god løsning vil være f.eks. skap med benkeplater eller fronter laget av speil. Glamourstil elsker prakt og glamour, og det er grunnen til at belysning vil spille en ekstremt viktig rolle, som vil understreke de blanke flater på fliser eller møbelfronter. En krystallkrone eller en elegant lampe vil i tillegg gi badet en luksuriøs karakter. Når du velger belysning til et bad i glamourstil, er det verdt å fokusere på ting laget av edle materialer som metall, krystaller, glass, sateng eller fløyel. I den moderne utgaven av badet i glamourstil kan et klassisk badekar på bena vellykket erstattes av et ovalt badekar ferdig med en skinnende mosaikk eller et frittstående badekar med enkle, subtile designerlinjer.

SJEKK

Luksus seng er grunnlaget for et stilig soverom

Eleganse, prakt, prakt - dette er det glamour soverommet er preget av. Stilen refererer til de kongelige kamrene, og derfor bør vi i dagens interiør finne blant annet enorm seng og mange blanke tilbehør. Moderne soverom med glamour, som det gamle, må også være preget av en stor plass, og hvis størrelsen ikke tillater det, så bør du ta vare på fargene og tilbehøret som visuelt vil forstørre rommet. Glamour soverommet kan da utstyres, f.eks. med speil i originale rammer, stållamper, en krystalllysekrone eller annet tilbehør som reflekterer lys og skaper illusjonen av et større rom. Imidlertid vil denne behandlingen ikke være effektiv i veldig trange rom.

SJEKK


Glamour soverommet er vanligvis innredet i farger som tilsvarer stilen og samtidig påvirker den nevnte optiske forstørrelsen av rommet. I dag er de hovedsakelig ordninger i hvitt, grått, beige eller sølv. Et soverom i glamourstil skal være utstyrt med møbler av høyeste kvalitet. Sentralt må det være en seng, eller rettere sagt en seng. Selv om verten er singel, skal sengen være minst dobbelt. Det er også best å holde den ganske høy, som minner om en kongseng. Når det gjelder polstrede møbler, vil en slik seng vanligvis ha karakteristisk quilting ved hodegavlen. Et moderne glamour soverom er også elegante nattbord og en garderobe eller konsoll der vi kan legge undertøy, klær eller sengetøy. Hvis det ikke er noen garderobe i leiligheten, bør garderoben være romslig. Siden et soverom i glamourstil vanligvis skinner av eksklusivitet, er det verdt å ta vare på de blanke møblene. De kan være blanke i seg selv hvis de er laget av stål, sølv eller har krystallpynt. Hvis ikke, er aksenter nok - sølvhåndtak i skap eller skuffer, eller skinnende mønstre eller elementer av møbelfinish.

Luksus sofa i midten av stuen

En salong i glamourstil liker kontraster Glamour er ikke redd for dristige fargekombinasjoner. Fordi denne stilen ikke bare er perfekt assosiert av alle gull, sølv, svart, hvit og rød - fargepotensialet til glamourstil er mye bredere. Her finner du både delikate pasteller og svært mettede farger. Blomsterblomster og safirer, smaragder og turkis, fuchsia og lilla - disse fargene brukes også ivrig her og veldig ofte kombinert med hverandre bare på bakgrunn av kontrast. Ikke bare fargene er kontrasterende her. Ulike materialer og fakturaer kombineres ofte her. Høyglanshvite kommoder i umiddelbar nærhet til dyrebar plysj eller marmor? Selvfølgelig. Fordi en salong i glamourstil elsker kontraster. Og han nøler definitivt ikke med å bruke dem. Husk også om mønstre. Spesielt siden du har ganske mye valg her. Klassisk houndstooth i sort / hvitt versjon, tidløse striper og prikker, blomster- og dyremotiver - i en salong i glamourstil møter du dem ekstremt ofte. Glamourstil elsker design inspirert av tidligere tidsepoker. Spesielt har han barokkinspirerte former (vanligvis akkompagnert av rike ornamenter), og unngår ikke å låne fra elegant art deco. For vatterte sofaer som refererer til det klassiske Chesterfield, vil det også være et sted villig her, selv om de, i motsetning til originalen, ikke vil være polstret i lær, og edelt (og vakkert samarbeider med det lette) plysj. Ja, en lidenskap for eksklusive fløyel og fløyel kan sees her nesten overalt. Og ikke glem riktig dose glød - det er et absolutt must å ha når det gjelder salong med glamourstil. Det er derfor speil som brukes så ofte i det indre av dette rommet. Du kan til og med gå et skritt videre - hva med møbler med speilfronter? For entusiaster av hardkjøring anbefaler også moderne variasjoner om krystallkronekroner som en barokk ballsal. Hvis dette er for mye, kan du imidlertid også velge gulvlamper à la spotlights fra filmsettet fra Hollywood for mange år siden.

SJEKK
SJEKK

Luksus lamper betyr et visuelt rikt interiør

Glamourstilen er veldig karakteristisk. Det er preget av en blitz og klarhet. Hvis du vil at interiøret skal være klassisk, luksuriøst med et snev av ekstravaganse - er denne stilen noe for deg. Med et glamourinteriør kommer tankene dekorert med gullspeil fra filmer om Frankrike i det nittende århundre. En rik form for toalettbord med krystall smykkeskrin. Majestetiske seter som kongelige troner, polstret i myke materialer. Elegant og eleganse i glamourbelysning kan fås ved bruk av forskjellige lamper. Lamper, i tillegg til deres funksjonelle karakter, bør også være en sofistikert belysning for rom.

SJEKK
 

 

Vis flere innlegg fra November 2019
pixel