mobler24.no
2021-05-14

Hagemøbler i årevis. Hvordan velger man riktig hagesett?

 

 


Hagen er en integrert del av hjemmet vårt der vi tilbringer mye tid, særlig om våren og sommeren; vi slapper av, spiser måltider med familien eller møter venner på grillen. Hemmeligheten bak en vellykket hvil i hagen er utstyret. For å sikre den høyeste komforten med å tilbringe tid utendørs, ser vi etter passende hagemøbler: på den ene siden - praktiske og funksjonelle, og på den andre siden - godt egnet til hageplassen. Du trenger ikke å gå langt for å nyte den gode auraen. Alt du trenger å gjøre er å lage en koselig og komfortabel plass i hagen din, der du vil føle at du er på ferie. Så hva er fordelene med å ha hagemøbler og hva bør du være oppmerksom på?

Hva skal du legge merke til når du velger hagemøbler?

Svar på 3 spørsmål før du kjøper hagemøbler:

• Hva vil du bruke dem til?
• Hvor mye plass har du i hagen?
• Hvor vil møblene stå?

Når vi velger hagemøbler, bør vi først og fremst bli styrt av våre behov. Utvalget av hagemøbler er stort, så vi kan realisere drømmen om en solrik spisestue på terrassen, skape et avslappende hjørne ved bassenget eller effektivt ordne en liten balkong. En annen viktig faktor når du kjøper hagemøbler, er materialets type og kvalitet. Bord, stoler og sofaer skal i det minste være solide og motstandsdyktige mot skader. Før du kjøper hagemøbler, er det også verdt å bestemme riktig budsjett.

Hva vil du bruke hagemøblene dine til?

Hvis målet ditt er å slappe av utendørs, er en hagesofa eller hagestol et godt valg. Liker du å slappe av i en liggende stilling? Vurder å kjøpe en solseng, gyngestol eller hengekøye. Hengekøyer er på moten nå!

Hvis du vil slappe av med hagemøbler, trenger du sannsynligvis ikke et stort bord, du trenger bare et lavt salongbord og en komfortabel hagepuff.

Hvis du planlegger utendørsfester med familien eller vennene dine - en hagefest eller bare lunsj i hagen - må du kjøpe et passende stort hagebord og stoler, sofaer eller krakker. Kanskje et moderne hagebord med glassplate vil være et godt valg?

Hvor vil møblene stå?

Vil hagemøblene dine stå under et tak, eller vil de bli utsatt for regn og sol? Dette er viktig når det gjelder materialvalget. Hvis møblene blir våte, må du sørge for at fuktigheten ikke skader dem eller at de ikke tørker over lang tid. Hvis møblene derimot blir utsatt for solen, må du kontrollere at stoffet ikke falmer eller at metallet ikke blir varmere. Du bør ta hensyn til dimensjonene til individuelle deler - vil de passe inn i oppbevaringsboksen etter sesongen? Kan de alle plasseres på terrassen, balkongen eller lysthuset? I tillegg er det verdt å ta hensyn til hvor mye plass du har. Tenk på hvilket underlag du planlegger å plassere hagemøblene dine på (gress, tregulv, betong...)? Hva vil være rundt?

Hagemøbler - hvilket materiale å velge?

Moderne hagemøbler er laget av forskjellige materialer. Derfor, når vi kjøper, bør vi være oppmerksomme ikke bare på estetikken til møblene, men fremfor alt kvaliteten på materialet som de ble laget av. Det kommer an på den hvor lenge de nye stolene, bordene eller en sofa skal betjene oss.

• Tre

Tre er det mest universelle materialet - det er derfor det ofte blir valgt av fans av den fremdeles fasjonable skandinaviske stilen. Den utvilsomme fordelen med hagemøbler laget av tre er muligheten for å tilpasse dem til en rekke ordninger. I tillegg har hver tresort sin egen unike farge, ser naturlig ut og passer fint sammen med vegetasjonen. Du bør også huske på regelmessig vedlikehold og impregnering. Riktig sikrede hagemøbler i tre vil tjene deg i mange år.

• Flett og rotting

Flett og rotting er veldig effektive materialer. Naturlige, dekorative, de passer perfekt inn i rustikke rom. Rotting- eller kurvmøbler er perfekt for å arrangere lysthus og terrasser på taket. De er lette og lette å bære. Om vinteren bør de beskyttes mot frost, da hagemøbler kan sprekke under påvirkning av lave temperaturer.

• Plast

Møbler laget av slitesterk plast er en økonomisk og estetisk løsning. De er lette og enkle å vedlikeholde - de trenger ikke vedlikehold, og for rengjøring er alt du trenger en fuktig klut eller vannslange. I tillegg vil bruken av dekorative puter øke møbelets attraktivitet. Moderne hagemøbler i plast kan også være et alternativ til syntetisk rattan.

• Metall eller aluminium

Hagemøbler i stål og aluminium er solide og enkle å rengjøre, og ser stilige og elegante ut. De er perfekte for moderne hjem og hager. De brukes ikke bare på private tomter, men også i hotell- og restaurantområder og i offentlige parker. Over tid kan de males i hvilken som helst farge.

Hagemøbler - hvordan velge riktig farge?

Når det gjelder farger på hagemøbler, holdes slike elementer vanligvis i naturlige nyanser av brunt, grått og grønt. Du kan velge elegante hvite hagemøbler eller stilige svarte eller blå hagemøbler. Det er imidlertid verdt å huske at hvite hagemøbler krever hyppig rengjøring. Brune møbler til hagen passer inn i det grønne miljøet, takket være at det ser veldig naturlig ut. Hvis du har lyst på et uvanlig fargevalg, er også røde eller gule møbler tilgjengelig.

Hvordan matche hagemøbler til stilen til hagen?

Vil du ordne en hage i skandinavisk stil, eller er du interessert i en annen stil? Design sofaer og lenestoler til hagen, laget av aluminium eller stål, vil se bra ut sammen med en jevnt trimmet plen og et glassbord. Men når det kommer til tradisjonelle hagemøbler i tre, passer de inn i klassisk dekorerte rom med duftende blomster, grønnsaker og urter som vokser i hagen. Det er ingen grenser for stilen til hagemøbler. Det er viktig at de passer inn i omgivelsene. Ulike møbler vil være egnet for en koselig veranda, og forskjellige for bassengområdet.

Hvilke møbler passer til en klassisk hage?

Arrangementet av hagen skal samsvare med stilen til hele eiendommen. Hvis bygningen og området rundt holdes i en klassisk stil, vil tremøbler, rotting eller kurvmøbler være den beste løsningen. Et bredt utvalg av mønstre og farger gjør at du kan velge det perfekte produktet for arrangementet ditt. I klassisk stil bør du først og fremst fokusere på velprøvde løsninger, dempede farger og komfort.

En komfortabel sofa med store puter, fluktstoler og et bord for små ting vil fungere godt både på terrassen og i dypet av hagen under en paraply. Et alternativ til naturlig rotting vil være teknisk rotting sofa og lenestoler, som er mer holdbare og motstandsdyktige. Midt i hagen, mellom trær og busker, kan vi plassere et metallsett - en benk og et bord, der vi kan sitte i skyggen med en kopp kaffe eller en bok.

Vedlikehold av hagemøbler

De fleste hagemøbler er laget av materialer som ikke krever noe spesielt vedlikehold. For å beskytte hagemøbler av metall mot påvirkning av skiftende værforhold, er det nok å tørke av og til med en fuktig klut dynket i en delikat væske.

Grunnlaget for stell av naturlige rottingmodeller er regelmessig støvsuging og beskyttelse mot fuktighet. Hvis putetrekkene og setene blir skitne, må du bare ta dem av og vaske dem i vaskemaskinen. Det skal imidlertid huskes at sterke vaskemidler og høy temperatur kan skade materialet. For å unngå dette, bør tekstilelementer vaskes ved lave temperaturer og med spesielle vaskemidler for tekniske, delikate og termoaktive stoffer.

Hva skal jeg gjøre med utemøbler etter sesongen?

Når utesesongen slutter, bør møbler vaskes med vann med et mildt vaskemiddel, det kan være oppvaskmiddel eller grå såpe. Etter tørking skal møblene flyttes til et tørt og kjølig rom - for eksempel en garasje eller en kjeller. Du bør også kjøpe deksler til hagemøblene dine som er både vanntette og pustende (dette forhindrer fuktige omgivelser). Les hva produsenten skriver om lagring og oppbevaring av hagemøbler. Du kan også plassere noen møbler i rommet og bruke det hjemme om vinteren.

Hagemøbler - sammendrag

Valget av hagemøbler er ekstremt viktig, så før du går i butikken, er det verdt å vurdere hva du egentlig leter etter. Når du velger, bør du vurdere følgende:

1. Funksjonalitet.
2. Plass.
3. Stil.
4. Materiale.
5. Budsjett.

Hagemøbler er et av de viktigste elementene i hageanlegg. Takket være dem vil vi legge vekt på stilen til hele området. Når du velger de riktige produktene, er det verdt å ta hensyn til deres utseende, men la oss ikke glemme bekvemmeligheten og funksjonaliteten. Det er best å vurdere både arrangementet og de personlige preferansene og behovene til hele familien. Vi håper disse tipsene vil hjelpe deg med å ta det riktige valget og kjøpe hagemøbler som du vil være fornøyd med!

 
Vis flere innlegg fra Mai 2021

Anbefalt

Modern hagepuff blå IBIZA

Modern hagepuff blå IBIZA

3 399,00 NOK1019.70 punkt.
Modern 3 seter hagesofa blå IBIZA

Modern 3 seter hagesofa blå IBIZA

14 399,00 NOK4319.70 punkt.
Modern hagebord grå IBIZA

Modern hagebord grå IBIZA

4 899,00 NOK1469.70 punkt.
pixel