mobler24.no
2019-04-12

Når skal vi bytte madrass til den nye ?

 

Holdbarheten til madrassen

Er madrassen evig? Dessverre ikke. Madrassen har sin egen brukstid, og etter den tid er det på tide å tenke på en ny. Madrassen kan se bra ut, men hvis den har vært brukt for lenge, slutter den å støtte kroppen vår mens vi sover. Og det er veldig viktig at madrassen oppfyller alle sine funksjoner. Hvordan vet vi at madrassen ikke lenger er god?

Holdbarheten til madrassen er beregnet til ca. 7 år. Etter denne tiden er det uhygienisk å bruke samme madrass, selv om du rengjør trekket regelmessig. Hver natt kommer mikronæringsstoffer, svetten vår ut under søvn og det allestedsnærværende støvet inn i madrassen. Disse tre elementene gir en utmerket grobunn for mikroorganismer som midd. Temperaturen på soverommene våre bidrar også til utviklingen deres. Alle prøver av denne arten dør bare ved -25 ° C (etter 6 timer) eller ved 70-80 ° C (innen 10 minutter). Så vi ser at det ikke er mulig å bli kvitt støv, bakterier og midd helt på egenhånd. Vi kan bare midlertidig forsøke å opprettholde hygienen til madrassen på ulike måter. Vi kan imidlertid ikke gjøre noe med den naturlige slitasjen til skummet og andre elementer i madrassen. Som andre gjenstander, må den bare erstattes med en ny.

 Madrass - tegn på bruk.

Madrassmarkedet utvikler seg dynamisk takket være den økende interessen for dette produktet og kunnskap om fordelene med sunn søvn. Soverommene våre har mindre og mindre utfellbare sofaer, og de er erstattet av komfortable dobbeltsenger. Kunder setter pris på komforten ved å sove på madrasser, og produsenter bestemte seg for å stadig forbedre dem. Bonellfjærer er erstattet med pocketfjærer, og skumfamilien er utvidet til å inkludere lateks, termoelastiske eller elastiske. Men til tross for bedre og bedre komponenter, blir madrasser stadig deformert og skadet, noe som gir seg utslag i søvnkvaliteten. Et viktig aspekt er også passende valg av madrass til våre behov, vekt og kroppsholdning. Se nøye på madrassen din og legg merke til synlig deformasjon eller kollaps på overflaten. Hvis dette er tilfelle, bør du vurdere å kjøpe en ny madrass før du opplever sterke ryggsmerter.

Eller lider du allerede av ryggsmerter eller søvnighet i kroppen? Tror du årsaken kan være arbeidsform, sykdom eller alder? I disse situasjonene kan madrassen også være synderen. Vi bruker i gjennomsnitt 7 til 9 timer i sengen hver dag. I tillegg sover vi ofte i én stilling, og klemmer på bestemte deler av kroppen. Kanskje madrassen din er for hard og gjør at kroppen verker vondt. Men hvis du merker at madrassen har synlige punkteringer, bør du vurdere å kjøpe en fastere madrass eller et mer kompakt nettverk av fjærer for å støtte kroppen din mer fast. En slitt madrass kan også føre til problemer med å sovne, noe som betyr at du ikke finner riktig posisjon. Valg en riktig madrass betyr en god nattssøvn i de neste 7-10 årene. Det er verdt å vurdere på forhånd hvilken type madrass som passer for deg. I tillegg, når du kjøper en ny seng, må du være oppmerksom på om den har en innebygd ramme og stativ. Rammen gir madrassen tilstrekkelig luftsirkulasjon, noe som minimerer tilstedeværelsen av fuktighet.

Soverommet er et unikt sted i hjemmet ditt som bør berolige sinnet og resten av kroppen. Så hvis madrassen din ikke oppfyller disse kriteriene, bør du vurdere å kjøpe en ny!

 
Vis flere innlegg fra April 2019

Anbefalt

Madrass 180x200 med kokos FAMILY

Madrass 180x200 med kokos FAMILY

4 599,00 NOK4 369,00 NOK1310.70 punkt.
Middels hard madrass 120x200 FORTE MAX

Middels hard madrass 120x200 FORTE MAX

3 399,00 NOK1019.70 punkt.
Del din kommentar med andre
pixel