mobler24.no
2023-11-28

SVARTE MØBLER

Svarte møbler i interiørdesign - tidløs stil og eleganse  

I mange århundrer var svart ikke særlig hyggelig symbolikk - det var forbundet med sorg, tristhet og mørke. Heldigvis gjorde 1900-tallet det mulig å oppdage de estetiske egenskapene til svart, som vi blant annet skylder den legendariske Coco Chanel. Denne sesongen kan vi snakke om en eksplosjon i populariteten til svart. Det brukes oftere og oftere ikke bare som farge på vegger, men også for møbler, etterbehandlingsmaterialer og tilbehør.

Sorte fronter i den minimalistiske versjonen er enkle og glatte, mens de i den klassiske versjonen har effektive paneler. I kombinasjon med tre-, gull-, kobber- eller skinnhåndtak garanterer de effekten av smakfull eleganse. 

Svart er en tidløs farge assosiert med eleganse, stil og luksus. Selv om mange trender fokuserer på hvitt, grått og pasteller, er andre, dristige farger også akseptable i møbelverdenen. Siden minimalisme har blitt et uatskillelig element i interiørdesign, har svarte møbler vært veldig populære. Enkle, geometriske former som i en stor høy kommode i kombinasjon med skimrende sorthet gir rommene en moderne og eksklusiv karakter. Sjekk med hvilke farger sorte møbler kan kombineres og hvilken stil det passer.

Svarte møbler i interiørdesign

Hvordan velge svarte møbler til stue og soverom?  

Arrangementet av en leilighet bør ikke bare avhenge av funksjonalitet, men også av nåværende trender og individuelle estetiske preferanser. Svarte møbler har vært synonymt med luksus i årevis, og de glatte og skinnende frontene reflekterer lyset perfekt i moderne interiør. Hvis du bestemmer deg for å arrangere stuen eller soverommet i denne stilen, forstørrer de gjenværende, lyse elementene i utstyret rommet optisk. Et svart nattbord eller en smal svart kommode med gyldne håndtak på soverommet vil gi det eleganse og karakter.  

Unngå overdreven dekorasjoner og fokuser på minimalisme. Kvaliteten på materialene som møblene er laget av er også veldig viktig. Uansett om du velger høyglans eller matt møbler – svart vil i stor grad bestemme hele opplegget og andre farger. Dette betyr ikke at svarte møbler vil ha en effekt på utseendet til et rom slik det ville gjort med mørke vegger. En god løsning er derfor å kombinere svarte møbler med lyse vegger, gulv eller tilbehør.        

SVARTE MØBLER

Svarte møbler - er det praktisk?  

Svarte møbler vil være perfekte for folk som ikke er redde for arrangementsutfordringer. Det er snarere et forslag for entusiaster av moderne interiør. Hvis du vurderer praktisk, ville nesten ingen materiale være perfekt, fordi alle blir skitne.  

Svarte møbler - farger og tilbehør  

Hvilken farge på veggene passer til de svarte møblene? Hvitt og ulike nyanser av grått er perfekt for klassisk interiør, og understreker deres elegante karakter. I industri- eller loftarrangementer vil svarte møbler laget av tre mot en grå betongvegg fungere best. Mørke møbler omgitt av beige eller écru pastellvegger ser også bra ut. I en situasjon der vi foretrekker dempet minimalisme, la oss kombinere svart med ulike gråtoner. Som et resultat vil det skapes et sammenhengende, harmonisk arrangement, og samtidig blottet for monotoni.  

For å piffe opp interiøret litt er det verdt å velge tilbehør i sterke farger, som turkise gardiner eller gule puter. Det er en god idé å introdusere naturlig grønt i interiøret takket være blomster. Den varme belysningen til den stilige lampen vil optisk varme opp interiøret. Den svart konsolbord passer både i gangen og stuen. Det er et veldig stilig tilbehør i interiøret. Hvis vi ønsker å varme opp den svarte fargen og legge til hygge, kombiner den med treelementer og ulike varme jordfarger. Det er også en fin mulighet til å dra nytte av moten for etno og tradisjonelt håndverk.  

Du bør imidlertid være moderat og velge tilbehør med omhu for ikke å overdrive. Det er best å velge nøytrale farger som vil utfylle interiøret - jo mindre dekorasjoner, jo bedre. Den sorte fargen skiller seg ut av seg selv og krever ikke for mange tilsetningsstoffer.  

Svarte møbler i interiørdesign

Møbelpleie til svarte møbler  

En av de vanskeligste møbeltypene å rengjøre er sorte, matte fronter, hvor støvet legger seg raskere. Derfor er det verdt å bruke tiltak som bremser oppsamlingen av støv i form av en spray eller en skånsom rensemelk. En velprøvd hjemmemetode er en løsning av vann med oppvaskmiddel eller sitronsaft. Før våtrengjøring, tørk av støvpartikler med en fuktig, myk klut. Overflødig støv kan gjøre rengjøringen vanskelig senere.

Vis flere innlegg fra November 2023

Anbefalt

Svart høy kommode VOLARE

Svart høy kommode VOLARE

6 199,00 NOK1859.70 punkt.
Svart smal kommode VOLARE

Svart smal kommode VOLARE

4 599,00 NOK1379.70 punkt.
Svart TV benk VOLARE

Svart TV benk VOLARE

4 099,00 NOK1229.70 punkt.
Svart nattbord VOLARE

Svart nattbord VOLARE

2 699,00 NOK
Sort salongbord til stuen VOLARE

Sort salongbord til stuen VOLARE

4 499,00 NOK1349.70 punkt.
pixel