mobler24.no
2021-05-21

Garderobeskap med masse lagringsplass - velg det riktige klesskapet for ditt rom!

 

 

 

Garderobeskap er utvilsomt et uunnværlig møbel i hvert hjem. Du kan forestille deg en leilighet uten kommode, nattbord eller sofa, men garderobeskapet er uerstattelig. Ikke rart: klær, undertøy og til og med sengetøy eller tepper må oppbevares et sted. Tross alt ønsker vi ikke å rote opp i rommene der vi bor og slappe av. Så ofte bestemmer vi oss for å velge riktig garderobeskap. Så hva bør du vurdere når du handler? Op hvilken måte skal vi klare oss når vi har liten plass til rådighet? Hvordan ordne ditt garderobeskap slik at den har nok plass til å oppbevare forskjellige ting?

Hva bør man være oppmerksom på før man kjøper et garderobeskap?

Hovedfaktoren som påvirker beslutningen om å velge en bestemt modell av garderoben, er størrelsen på rommet det skal plasseres i. En viktig sak er også mengden ting vi må oppbevare. Dette må tas i betraktning, fordi det ikke gir mening å bruke penger på et garderobeskap som ikke oppfyller sin funksjon.

Man bør også huske på det visuelle aspektet. Hvert garderobeskap - stor eller liten, bør velges på en slik måte at den samsvarer med rommets generelle stil. Svar på spørsmålet helt på slutten - hva vil være bedre for deg? Vil det være hyller, skuffer eller kanskje kleshengere?

For det første: kapasitet

Selv om garderoben skal være stor nok til å passe inn i dørkarmen og ikke ta mer enn halvparten av rommet, er det verdt å først måle rommet der du skal plassere garderoben. Vurder også hvilken kapasitet på kabinettet vil være optimal for deg. Funksjonalitet er veldig viktig.

Tenk på hva du virkelig trenger for oppbevaring? Vil det bare være klær eller hverdagsgjenstander som støvsuger, strykebrett eller strykejern? I så fall vil du absolutt kunne se etter et garderobeskap som, i tillegg til å ha plass til å organiserte ting, vil også ha ledig plass uten hyller. Altså, oppsummering av det første trinnet - definer dine behov og muligheter.

For det andre: størrelsen på rommet

I en situasjon hvor du har et lite rom, prøver du automatisk å eliminere muligheten for å kjøpe et stort garderobeskap. Unødvendig. Bare etter å ha målt rommet og ledig plass, kan du bestemmer deg for å ikke velge et stort garderobeskap. Noen ganger er det verdt å bruke mer plass i rommet for å ha mer lagringsplass for eiendelene dine. Så lenge beslutningen om å kjøpe et stort garderobeskap ikke påvirker kvaliteten og funksjonaliteten i rommet, kan du definitivt velge dette alternativet.

Det er også verdt å vurdere dybden på skapet og velge et garderobeskap som er mindre i bredden, men med større kapasitet. Forsikre deg om at det ikke er ting som kan hindre at det åpnes og kan brukes fritt i nærheten av stedet der garderoben skal plasseres. Garderober plasseres vanligvis i rom som: soverom, hall og stue.

Typer garderober

Garderober kan deles inn i henhold til følgende kriterier:

• metode for åpning: åpning av garderober, garderober med skyvedører;
• antall dører: to-dørs garderober, tre-dørs garderober;
• speil: garderober med speil, garderober uten speil;
• ordning: standard garderober, hjørneskap.

Som du ser, er det mange muligheter, og vi har ikke en gang sett inn i garderoben ennå. Avhengig av valgt garderobemodell, kan vi finne hyller, skuffer, et sted for kleshengere og til og med kurver. Stoffkurver er ideelle for oppbevaring av tykke gensere og som et sted å putte stryke- eller vaskeprodukter.

Hvilket garderobeskap du skal velge?

Hvis vi har å gjøre med et romslig rom som et garderobeskap i full størrelse kan plasseres i, er det verdt å vurdere en slik løsning. Takket være dette, vil alle nødvendige ting være innen en arms rekkevidde, og de andre rommene i huset trenger ikke å bli okkupert av ekstra møbler.

Hvis den nye garderoben skal være moderne og samtidig visuelt forstørre rommet, vil varianten med et speil treffe rett i blinken. Det antas også at jo færre mønstre og farger på dørene til garderoben, jo mer dempet og elegant rommet blir til slutt. Tross alt handler det om å slappe av og opprettholde upåklagelig orden i rommet.

Når det gjelder å holde orden, er det verdt å ta en titt på innsiden av garderoben. Et ideelt garderobeskap for to personer bør deles i to halvdeler. Den ene siden kan være mannlig og den andre siden kan være kvinnelig. Hvis garderoben er høy og over en meter bred, er det bra hvis den i tillegg til plass til kleshengere også har hyller og ekstra skuffer. Du kan lagre undertøy, smykker og andre knick-knacks i dem. Den perfekte garderoben for klær kan også utstyres med moderne systemer og kleshengere for hengende bukser, slips og skjørt. Disse løsningene hjelper til med å holde orden, lar deg adskille klær og er ekstremt funksjonelle.

Garderobeskap med skyvedør

Skyvedørsgarderober er en elegant, plassbesparende løsning for oppbevaring av klær i moderne hjem. De har mange fordeler og vil fungere bra i et rom av enhver form og begrenset størrelse. Før du velger riktig type garderobedør, bør du vurdere fordeler og ulemper med de forskjellige alternativene som er tilgjengelige. Du må velge en type garderobeskap avhengig av tilgjengeligheten av plassen i rommet, plassen du trenger for å oppbevare ting og bekvemmeligheten. Doble eller tredoble skyvedører? Tre- eller speilfronter?

Fordeler med garderober med skyvedører

Skyvedørsgarderober tar ikke mye plass eller kommer i veien når du trenger å åpne dem. Takket være dette er de perfekte for rom med mindre areal, samt for romsligere rom. Hvis du for eksempel har et lite rom med plass til en garderobe ved siden av sengen, er en garderobe som åpnes på guider være den beste løsningen. Skyvedørsgarderober har en tendens til å være større, så du har mer plass til klær, sko, vesker og andre tilbehør.

I tilfelle en garderobe skulle ha en uvanlig lengde, kan du bestemme deg for å lage en garderobe på bestilling, men du må regne med at en slik garderobe vil være en ekstra kostnad. Skyvbare garderober er også mer stabile, ettersom de ikke er anhengige av hengsler for å støtte døren. De er tilgjengelige i forskjellige design som kan matches med innredningen i rommet. De er vanligvis laget av tavle, frostet glass eller finér.

Skyvegarderobe med speil

Hvis du bestemmer deg for et glidende garderobeskap med speilvendt front – tjener du dobbelt på dette. Når du har installert skyvegarderoben, får du ekstremt praktisk lagringsplass og samtidig kan du se deg i speilet før du forlater huset. Et garderobeskap med skyvedører og et speil er også av stor betydning når det gjelder mindre rom - speilet på forsiden vil tillate deg å optisk forstørre det faktiske indre rommet. Dette praktiske trikset er også en god måte å diffundere det naturlige lyset som kommer inn gjennom vinduene i hele rommet.

Tips for rengjøring av garderobeskap

Skyvedørsgarderober krever ikke mye vedlikehold. Men du kan møte på problemet med at døren blir sittende fast på skinnene, noe som gjør det vanskelig å skyve dem. Dette skyldes opphopning av smuss i føringene. For å forhindre at dette skjer, støvsug skinnene minst månedlig, eller når du støvsuger resten av hjemmet ditt. Du kan også bruke en tannbørste eller en annen smal børste for å fjerne smuss. Når du er ferdig, smør på rullene øverst og nederst for å la dem gli jevnt.

Hvis rullene er skadet (f.eks. på grunn av at døren glir for raskt langs føringene), kan du enkelt bytte dem ut med nye. En skyvegarderobe med et speil krever rengjøring av frontene med eddik fortynnet med vann eller et spesielt vaskemiddel for speil. Vær forsiktig så produktet ikke søler på rammene eller de bevegelige delene av garderoben!

Garderobeskap som matcher stilen i ditt soverom

Utseendet til et garderobeskap av tre skal tilpasses stilen til interiøret. Hvis garderoben på soverommet skal være subtil, velg en hvitkalket garderobe. Et slikt møbel passer også perfekt i et skandinavisk stilarrangement, der lyse, åpne områder i nyanser av hvitt, grått og naturlig brunt teller betydlig. Et mer utsøkt garderobeskap, dekorert med ornamenter, men også et hvitt garderobeskap, vil se vakkert ut i et rom i boho-stil. Her må du virekelig huske å velge en soverom garderobe laget av edelt massivt tre, siden dette vil øke prestisjen til hjemmet ditt betydelig.

Hvis du elsker den klassiske stilen, velg et solid garderobeskap i tre i mørkere nyanser. Du kan kombinere den med et utskåret sminkebord av tre og en romslig kommode. Et garderobeskap av tre med et stort speil vil muligens minne deg om de mest interessante filmene med handling på 1800-tallet. Klassiske møbler er eleganse og harmoni, deres kjøp er alltid den riktige avgjørelsen. De vil være et flott kjøp og vil i mange år fremover gi glede og fine minner til alle de som vil motta dem i arv.

For å arrangere et moderne soverom eller et eklektisk ett, altså kombinere elementer av forskjellige stiler i ett rom, kan du velge et garderobeskap med et uvanlig og funky mønster. Her er det mye plass for fantasien å skape noe som virkelig skiller seg ut og gjør møbelen så mye mer personlig! For enkle, geometriske møbler kan du velge et garderobeskap i en interessant farge - f.eks. rødbrun eller lavendel. Husk imidlertid at opphopningen av for mange intense farger ikke harmonerer med formålet med soverommet der vi skal hvile fredelig og uforstyrret. Derfor bør veggene i et soverom som er ordnet på denne måten være i en lys nyanse.

Kjøp et garderobeskap på nettet

Det første tipset for å velge en garderobeskap er å kjøpe på nettet. Takket være dette vil du kunne sette deg inn i objektive meninger om produktet du tenker på å kjøpe, samt meninger om selgeren. Et garderobeskap kjøpt online gir deg øyeblikkelig tilgang til all slags grunnleggende informasjon som gjelder både produktet og selgeren, og gir deg utallige muligheter for å velge stilen til garderobene dine. Din lokale butikk vil ha et mye mer begrenset lager, og det vil være vanskeligere å undersøke produktet og leverandøren. Så begynn å søke etter drømmegarderoben din ved å slå på datamaskinen. Når du kjøper garderober på nettet, får du mange flere fordeler.

 
Vis flere innlegg fra Mai 2021

Anbefalt

Garderobeskap med skuff Primo 80 cm

Garderobeskap med skuff Primo 80 cm

5 099,00 NOK1529.70 punkt.
Romslig skyvedører garderobeskap SIMI

Romslig skyvedører garderobeskap SIMI

7 099,00 NOK2129.70 punkt.
pixel