mobler24.no
2019-12-18

Hva du skal se etter når du kjøper en madrass?

 

 

I gjennomsnitt tilbringer vi 1/3 av livene våre i sengen, så det er etter vår mening verdt å bruke litt tid på å velge den perfekte madrassen som vil gi oss uhindret hvile og vil tjene oss i flere år.

Vi vil imidlertid fortelle deg med en gang at det ikke vil være så enkelt. Det er ikke så enkelt å velge riktig madrass - og det er ikke bare at vi tilbyr et veldig bredt utvalg madrasser. Den største vanskeligheten er at dette er en veldig individuell sak, og det er faktisk ingen generelle retningslinjer som en madrass kan betraktes som ideell.

Imidlertid rekker vi ut en hjelpende hånd og forteller deg hva du skal vite for å kjøpe en optimal madrass til oss.

Typer madrasser - velg den perfekte for deg!

Bonnellfjaerer madrasser er en ekstremt populær løsning. Deres store fordel er høy holdbarhet, takket være de tjener pålitelig i lang tid. En rekke fjærmadrasser er pocket madrasser, der forskjellen er at hver av fjærene er plassert i spesielle, separate lommer. Takket være dette er det mulig å lage flere hardhetssoner og perfekt madrassen til kroppens form.

Latex madrasser er preget av høy elastisitet og egenskapene deres endres ikke på mange år - dette betyr at de ikke deformeres over tid. De er spesielt verdsatt for sin poengfleksibilitet, noe som anses som nesten eksemplarisk her. Latexinnsatsen har antiallergiske egenskaper, forhindrer utvikling av midd og anbefales derfor til allergikere. Latexen har en porøs struktur, innsatsene er utstyrt med et system med hull som sikrer konstant ventilasjon av madrassen. Latex-modeller brukes til justerbare stativer med økt bruddvinkel av tilstøtende plan.

Skummadrasser er laget av ett stykke skum eller flere lag med skum. De er dobbeltsidige, komfortable, holdbare og fremfor alt allsidige - ideelle for hverdagsbruk og for en seng for gjester, fordi de kan legges direkte på gulvet eller plasseres i sengrammen. Skummadrasser er også utmerket til å plassere i en fasadeseng, fordi skumkjernen gjør madrassen mer fleksibel enn andre modeller.

For campingturer eller en helg på sommerhuset kan du ta en sammenleggbar madrass som enkelt kan pakkes og transporteres sammen med andre ting. Det er verdt å ta hensyn til over madrasser, som gir utrolig komfort under søvn og hvile.

Typer madrasshardhet

Typer madrasshardhet skilles på en fem-punkts skala:

H1 - veldig myk madrass,
H2 - myk madrass,
H3 - middels fast madrass,
H4 - hard madrass,
H5 - veldig hard madrass.

Det er verdt å påpeke en generell regel her - jo større vekten til personen som skal bruke madrassen, jo større er hardheten. H1-madrasser er vanskelig å komme over, fordi de anses som skadelige for helsen til ryggraden. På sin side anbefales de hardeste madrassene (H5) til personer med veldig høy vekt, og de blir ikke ofte funnet. Den mest populære og optimale på grunn av helse og komfort er middels harde og harde madrasser.

Kroppshøyde og bygg - velg riktig madrass

Kroppsstruktur og vekt er de viktigste faktorene som bestemmer hårets og lengden på en madrass. Husk først at den valgte modellen skal være minst 20 cm lengre enn brukeren, og at jo tyngre vi er, jo vanskeligere skal madrassen være. Generelt kan det antas at en madrass med en hardhet på H2 anbefales for personer som veier opptil 80 kg. Når vi tar hensyn til disse faktorene, vil vi kunne velge den perfekte madrassen for oss - husk å sjekke ut vårt store utvalg!

Helsemessige aspekter når du velger en madrass

Et ekstremt viktig aspekt når du velger hardhet på en madrass er forekomsten av forskjellige typer ryggproblemer. I dette tilfellet er det verdt å konsultere en ortoped eller fysioterapeut som vil hjelpe deg med å bestemme hvilke madrassegenskaper som er indikert for spesifikke plager fra medisinsk synspunkt. Type madrass er også viktig for innånding og kontaktallergier.

Moderne madrassmodeller har innebygde forskjellige anti-allergiske mekanismer som forhindrer utvikling av midd, mikrober og sopp. Skum og latex er antiallergisk i naturen. Hvis du er en eldre person eller har sirkulasjonsproblemer, er myke madrasser som ikke vil komprimere venene dine eller forårsake muskel nummenhet bare for deg. I dette tilfellet vil våre termoelastiske madrasser fungere, som til tross for mykhet gir tilstrekkelig støtte for ryggraden.

Ikke spar på å kjøpe en madrass!

En madrass av god kvalitet vil tjene oss i flere år, så hvis vi ser på kjøpet i et bredere perspektiv, viser det seg at en madrass av god kvalitet ikke er en så stor utgift. Vi tenker ofte feil at hvis du ikke kan se noe, er det ikke verdt å betale for mye. Når det gjelder en madrass, fungerer ikke denne tilnærmingen i det hele tatt. Den rette madrassen er en enda bedre søvn, så valget er veldig viktig.

Vi inviterer deg til å dra nytte av tilbudet i vår butikk, hvor du helt sikkert vil finne den perfekte madrassen for deg selv!

 
Vis flere innlegg fra Desember 2019
Del din kommentar med andre
pixel