mobler24.no
2023-04-18

Hvitt og rundt eller svart og firkantet? Hvordan velge et perfekt salongbord eller stuebord?

 

 

 

Stuen er hjertet i leiligheten og fokuspunktet er sofaen. Ved siden av den er det alltid et lite eller større salongbord. Tross alt, fungerer det ikke bare som et sted å sette en kopp kaffe. Det er også der vi plasserer en fjernkontroll, aviser, bøker, bærbare datamaskiner eller ordner vaser med vakre blomster. På salongbordet vi kan også legge ut spillbrett hvis vi vil ha det gøy sammen med våre kjære. Takket være det varierte tilbudet og et bredt spekter av materialer, kan du velge et møbel som er perfekt tilpasset husets stil eller til oppstillingen av stuen. Hvordan finne riktig salongbord? Hva lønner det seg å være oppmerksom på når du velger det? Om dette nedenfor.

Passende salongbord - hvor skal jeg begynne?

Salongbordet skal matche møblene som allerede er i rommet. Hvis salongbordet skal plasseres foran et hjørne eller vanlig sofa, bør det være opptil 5 cm lavere eller lik setehøyden. Den vanligste høyden på et salongbord er mellom 40 og 50 cm. Hold også en avstand på minst 80 cm mellom salongbordet og TV-en.

Det er også unike modeller av salongbord i uvanlige størrelser. Hvis du planlegger å sette et stuebord mellom to lenestoler, er det bedre å velge en modell som er lik setet eller litt høyere.

Når du velger riktig stuebord til stuen din, er det ikke bare høyden som teller. Et like viktig aspekt er bredden. Når det gjelder sofaer og hjørnesofaer, bør salongbordet ta opp 2/3 av bredden på møblene. Denne bruken av proporsjonene til salongbordet vil ikke overvelde møblene bak den. Riktig avstand mellom bordet og sofaen sikrer fri bevegelse og behagelig sitte og bør være minst 35 cm.

Det er også verdt å diskutere spørsmålet om selve formen. For tiden er både runde, rektangulære og firkantede bord fasjonable. Et rundt salongbord har ikke skarpe kanter, noe som skaper en trygg plass for barn. Et rektangulært sofabord er derimot ansett som mer praktisk og lettere å sette opp.

Salongbord og interiørstil

Hvis vi allerede vet hvilke dimensjoner på salongbordet som er optimale, er det på tide å begynne med detaljene. Hvis du ikke planlegger en eklektisk stue (der det ikke er noen ordningsregler), bør salongbordet matche resten av møblene.

Moderne salongbord

Hvis sofaen og andre møbler er i en moderne stil, vil det moderne MICHELLE salongbordet være det beste valget for settet. Den er preget av en enkel, geometrisk form som passer perfekt med en hvit eller svart høyglanset finish.

Salongbord i hems og industriell stil

Metall som hovedmateriale dominerer i loft- og industriinteriør. Metall passer perfekt til tre, betong og marmor tekstur. Tradisjonelle ben er erstattet med en metallramme som bordplaten hviler på. I salongbordet MENSOLA presentert nedenfor er det to hyller som kan brukes som avisholder og en hylle for fjernkontroll, er en ekstra fordel. Metall gir mange kreative muligheter og gir rommet en unik karakter.

Skandinavisk stil - sofabord på høye ben

Den skandinaviske stilen har blitt et permanent element i kanonen til moderne interiør. Møbler i denne stilen ser elegante og romslige ut, takket være de høye bena og fargene som brukes. Hvitt får rommet til å fremstå lysere og nyanser av tre gir det et kosselig preg. I tillegg er bord i skandinavisk stil ofte utstyrt med låsbare skap og hyller, noe som gjør dem praktiske, som for eksempel NORDI-salongbordet.

Tradisjonelt sofabord

Fordelen med klassiske sofabord er utvilsomt deres mobilitet og allsidighet. De er enkle å flytte på, noe som betyr at de alltid er lett tilgjengelige. Klassiske bord - som BELIZE-salongbordet, har ofte en hylle under bordplaten, hvor det alltid er et sted for din favorittbok eller avis. Utseenet til tradisjonelle salongbord domineres av trefarger.

Hvilken form du skal velge - firkantet eller rundt stuebord?

Runde stuebord betraktes som tryggere for brukerne og spesielt - som nevnt ovenfor - for barn. På grunn av at den runde bordplaten ikke har skarpe kanter, er det mye vanskeligere å få blåmerker. Runde stuebord, takket være funksjonaliteten, vil absolutt bevise sine praktiske egenskaper i enhver situasjon.

Et rektangulært salongbord tar lite plass, noe som gjør det ideelt for mange forskjellige rom. Det passer bedre i arrangementet hvis det plasseres i hjørnet av rommet eller mot en av veggene. Hvis du øyeblikkelig trenger mer plass i romet, er det bare å flytte bordet mot veggen.

Hvilket salongbord skal du sette ved siden av lenestolen? En liten, oval modell med en litt hevet topp vil være perfekt. Hvis størrelsen ikke er nok for deg, trenger du ikke å begrense deg selv! Du kan alltid velge mer enn ett salongbord! To tvillingbord i forskjellige høyder, plassert ved siden av hverandre, er en hit denne sesongen!

Salongbord i glass - den mest fasjonable trenden innen interiørdesign

Et salongbord i glass er en trendsetter i moderne interiørdesign. Den er laget av glass med forskjellig tykkelse, struktur og farge - avhengig av interiøret. Glass er et materiale som får rommet til å gløde og forstørres optisk og derfor er salongbordet av glass en så universell løsning. Det vil fungere både i en leilighet i glamourstil, så vel som i en moderne eller skandinavisk stil.

Salongbord i glass forekommer i en rekke former og konfigurasjoner. De vanligste er runde og rektangulære topper, men det er også ovale, firkantede, i form av romber eller femkantede glassbord. Toppen kan ha ornamenter, men de kan også være glatte – i gjennomsiktig glass eller med en tåke effekt (såkalt melkeglass). Toppen er tilgjengelig hver for seg eller med hyller under.

Enkelt, dobbelt eller tredobbelt stuebord?

2-i-1 eller 3-i-1 salongbordene er praktiske å bruke og kan enkelt justeres etter dine behov. Til daglig bruk, for eksempel, er det vanlig med et sammenleggbart dobbelt- eller tremannsbord. Imidlertidig, når det gjelder gjester på besøk, kan vi bruke flere alternativer. Disse sett typene er også enkle å demontere og sette opp. Et dobbelt salongbord er laget på en slik måte at bruken av dem er enkel og praktisk.

Med så mange tilgjengelige alternativer, kan det være vanskelig å velge riktig bordmodell. Det er imidlertidig verdt å ta en beslutning basert på din egen smak og interiørdesign. For eksempel vil et dobbelt hvitt salongbord være bedre egnet til interiør med en delikat innredning og på den andre siden, et enkelt og tradisjonelt stuebord med en streng design vil perfekt utfylle en tradisjonell stue.

Mengden tilgjengelig plass er også viktig - et tredobbelt sofabord trenger mer plass enn en liten og enkell modell for å nå sitt fulle potensiale. I forbindelse med dette er det også verdt å ta hensyn til formen på bordplaten. Et rundt dobbelt salongbord kan enkelt tilpasses selv mindre rom. Hvis du liker et dobbelt salongbord i svart, vil det sikkert være noe for deg blant de forskjellige størrelsene og modellene.

 
Vis flere innlegg fra April 2023

Anbefalt

salongbord med skuff hvit NORDI

salongbord med skuff hvit NORDI

2 999,00 NOK899.70 punkt.
pixel