mobler24.no
2019-07-17

Hvordan å velge en madrass?

 


Du har overveldet tilbudet fra butikken, eller vet bare ikke hvilken madrass som passer best for dine behov og preferanser? Vi anbefaler å lese følgende veiledning, som i noen få enkle ord tillater deg å velge beste madrass og unngå unødvendige skuffelser.
Den gjennomsnittlige personen sover ca 8 timer i døgnet, noe som betyr at vi tilbringer et gjennomsnitt på en tredjedel av livet i sengen. I løpet av søvnen regenererer kroppen, musklene slapper av og nerverne roer seg ned. Det er den grunnleggende måten å slappe av etter en hard dag, og det er derfor det er ekstremt viktig å velge riktig madrass. En velvalgt modell vil ikke bare gi oss regenerering av styrke, men vil ta vare på tilstanden til ryggraden i mange år. Husk at en madrass ikke bare er et utstyr som skal gi oss estetiske inntrykk, fordi det avhenger av helsen vår.

Hard eller myk madrass? Fakta og myter.

Den viktigste oppgaven som god madrass må oppfylle er riktig støtte til ryggraden, og derfor bør den tilpasses primært til kroppens høyde og vekt. Det er ganske vanlig mening at madrassen skal være så hard som mulig. Denne utsikten kommer fra tidene da enkle bonnelfjærer, sjøgress og kokosfibre ble brukt, og hardheten var et synonym for holdbarhet og kvalitet. Sannheten er at vekten av en mann er determinant for lasten, og hvis vi velger modellen for hardt, vil vi være lei av det. En godt tilpasset madrass er heller ikke for hard eller for myk, men tilpasser seg perfekt til ryggens naturlige kurver. Vi må huske at den valgte modellen skal være minst 20 cm lengre enn den personen som vil sove på den. Hver person har en annen struktur, så hvis den er tyngre, skal madrassen være vanskeligere, og i tilfelle av en lett person - det skal være mykere. Det er ofte mulig å møte hardheten til 80 kg og over (H2 og H3), antakelig 150-170 cm høy. Derfor kan det vise seg at en kort person med en tykkere struktur som veier mindre enn 80 kg, bør sove på H3 madrassen og omvendt, en høy, slank person som veier 90 kg på H2 madrassen. Oppsummer madrassen bør velges individuelt for å bygge kroppen slik at den støttes ordentlig, og ryggraden i hver posisjon tok naturlig krumning.
En annen determinant for å velge hårdheten på madrassen utenfor kroppsstrukturen, bør være den stillingen vi vanligvis tar under søvnen. Hvis du sover på din side, trenger du en madrass som tilpasses fleksibelt til kroppen og tillater de utstående delene, dvs. skuldrene og hoftene til å dykke, og ta den rette linjen med ryggraden. Når vi ligger på ryggen eller på magen, fordeles kroppens vekt jevnere. Når du justerer madrassen, bør du være oppmerksom på om ryggraden i området av lendene ikke bøyer for stramt, og det stikker heller ikke overfor madrassen. I dette tilfellet velger du litt vanskeligere modeller. Hvis du ofte endrer posisjonen din under søvn, anbefaler vi modeller som aktivt tilpasser seg endringer. 
Folk som sliter med ulike typer ryggradssykdommer, bør konsultere en ortopedist før de kjøpe madrass som bestemmer hvor hardt modellen skal være. Riktig valgt madrass vil lindre plager, og viktigst ikke påvirker forverring av stillingen.
Det siste aspektet gjelder individuelle preferanser. Hold balansen mellom vaner og hva som passer til ryggraden. Allergi pasienter bør også ta hensyn til egenskapene til deres hud og luftveiene og velge madrasser som passer til deres spesifikke behov.

Madrass tilbud - Hardhetssoner eller ikke?

Utviklingen av teknologier og ønsket om å bygge stadig bedre tilpassede madrasser har resultert i introduksjon av produkter med forskjellige hardhetssoner. Dette setter oss i et dilemma om hvor mange soner madrassen skal ha. Madrasser er delt inn i 1-, 3-, 5- og 7-soner. Disse sonene ble skilt for å gi tilstrekkelig støtte for hode, nakke og skuldre, lend, hofter, lår, kalver og føtter. Det må huskes at hardhetssonene er utformet for middels høyde, og forutsatt at vi ikke forandrer vår posisjon for ofte under søvn og bare da fullstendig oppfyller sin rolle. Ellers er deres mening ganske sekundær.

Latex, fjær eller skumgummimadrass metervare ?

Folk som er på nivået for å kjøpe en madrass, forstår ofte ikke hvor enorme de er. Det første kriteriet i denne avgjørelsen skal fylle madrassen. Bidrag er det som er inne, og dets type påvirker komforten til søvn, hvile og helse. Påfyllingen skal gi ryggraden riktig støtte og posisjonering. Hver type sovemadrass har forskjellige egenskaper som vi snart vil prøve å beskrive:
Lommetyper (springfjærmadrass ,lommestørrelse) - Madrasser laget av lommefjærer, som ikke er forbundet med en ledning, men en tynn klutpose. Denne løsningen gir mange fleksible støttepunkter for ryggraden og passer perfekt til kroppens form. Jo flere fjærer i en gitt modell, jo flere støttepunkter, og dermed høyere søvnkomfort. Takket være det faktum at hver vår virker separat, er håndleddmadrassen veldig stille. Fjærene er lineære og når belastningen øker, bøyes de proporsjonalt. Når vi sitter på en lommemodell, vil vi grave dypt inn i den, det blir også vanskeligere å snu, men når vi legger på den, passer den godt inn i kroppens form.
Latexmadrasser - Latexskum oppnås ved kombinering av en syntetisk latex med naturgummi. Latex madrass er preget av høy holdbarhet og punktelastisitet, tilpasser seg perfekt kroppsformen og sikrer høy komfort og hygiene i søvn. Takket være hullsystemet gjennomgår det indre av madrassen kontinuerlig ventilasjonsprosess, og har dessuten antibakterielle og antifungale egenskaper. Madrasser av denne typen anbefales spesielt for allergikere.
Skummadrasser - I denne gruppen finner vi madrasser med en enkel struktur, dvs. laget av polyuretanskum, samt tekniske prestasjoner av de nyeste tider (høyt elastisk, termoelastisk). Memory foam madrass (VISCO) øker dets elastisitet når temperaturen øker. Ved å absorbere varmen tilpasser den seg til kroppens form og sørger for riktig posisjonering på hele overflaten. Etter deformasjonen går skummet sakte tilbake til den opprinnelige posisjonen. Høy elastisk skum i forhold til vanlig polyuretanskum er preget av større fleksibilitet, noe som øker brukskomforten betydelig og påvirker forlengelsen av madrassens levetid.


Hvis billig skummadrass så ...

Skumgummimadrasser er en utmerket løsning for barn, ungdom, samt voksne, men i tilfelle sistnevnte gruppe bør tas hensyn til skummadrasser som er designet og produsert utelukkende for voksne. Hvorfor? På grunn av andre skum som brukes i produksjon, spesielt tilpasset for andre belastninger.

Fordelene med en skumgummimadrass er hovedsakelig:

- høy komfort takket være teknologien uten fjærer,
- overflate, presis belastning mottak,
- God passform til formen på ryggraden, hofter, skuldre,
- Muligheten for å bruke antiallergiske skum - Høy hygiene på grunn av god luftgjennomtrengelighet
- utmerket ventilasjon
-temperatur vennlig for sovende mannen: varm, men ikke for varm, ikke for kald,
- Stort utvalg av orthoediske egenskaper - Stort utvalg av muligheter for å passe på den rette madrassen for hver type konstruksjon, vekt, kjønn, alder ...
- Høy belastningsmotstand (avhengig av skummet som brukes).

Sammendrag - Billige Skummadrasser har mange muligheter og egenskaper, så alle skal finne noe for seg selv, men må likevel huske latexmadrassene, som er laget av naturgummi (latex) som gir dem en viss fordel hele tiden. Også latex madrasser er fortsatt mer komfortable og mer motstandsdyktige mot virkningen og utviklingen av kvaler i deres interiør, fordi latex er naturlanie som ikke favoriserer utviklingen av mikroorganismer. Takket være disse latexegenskapene gjør latexmadrasser den mest antiallergiske og mest

Sjekk!

 

Dyre eller billige madrasser?

Utvilsomt er prisen på madrassen direkte påvirket av råvarer og komponenter som den ble laget av. Det er umulig å skjule det med prisøkningen, kvaliteten på madrassen øker også, og hvis vi ønsker å kjøpe en som vil tjene oss i lang tid, er det verdt å investere i en dyrere modell vendbar madrass. High-end madrasser er laget av bedre kvalitet materialer og er derfor mer holdbare, trykkfaste og gir mer stabil støtte til ryggraden. Den billigere madrassen vil deformere raskere under påvirkning av bruken, og den feil valgte belastningen på ryggraden forhindrer det i å løsne seg. På soverommet pleide vi å bytte ut gardiner, sengetøy, og var sjelden oppmerksom på tilstanden til madrassen. Og selv om det er et soveromutstyr som ikke kan sees, kan bukser og deformasjoner føre til ulike typer plager. En førsteklasses madrass beskytter oss mot denne typen situasjon, og er godt tilpasset med en investering i vår helse. Vi betaler for kvalitet og holdbarhet, så madrasser laget av slitesterk naturmateriale (dvs. latex) er dyrere enn madrasser laget av syntetiske råvarer og mindre holdbare (dvs. polyuretanskum). Av disse grunnene, når du planlegger et budsjett, er det verdt å kjøpe den beste modellen som vi har råd til på det tidspunktet. Det er bedre å spare ekstra penger og kjøpe en seng madrass som vil tjene deg i årevis, i stedet for å redde og våkne opp hver dag, sliten og sår.

 
Vis flere innlegg fra July 2019

Anbefalt

Skum madrass 80x200 bio skum PRIMAVERA

Skum madrass 80x200 bio skum PRIMAVERA

2 599,00 NOK779.70 punkt.
Luksus madrass 80x200 ACTIVE

Luksus madrass 80x200 ACTIVE

3 399,00 NOK1019.70 punkt.
ANGELO madrass 80x200

ANGELO madrass 80x200

2 699,00 NOK809.70 punkt.
LATEX madrass 80x200 AMAL

LATEX madrass 80x200 AMAL

2 799,00 NOK839.70 punkt.
Latex madrass 80x200 ALCAMO

Latex madrass 80x200 ALCAMO

5 899,00 NOK1769.70 punkt.
Del din kommentar med andre
pixel