mobler24.no
2021-02-04

Hvordan velge du møbler til et barnerom: nyttige tips og ideer

 

 

En riktig utvalgte møbler til barnerom kan brukes i lang tid. Fremfor er det viktigste at møbler skal bli funksjonelle, trygge for helsen og "vokse" sammen med barnet. Et riktig ordnet rom lar småbarn utvikle fantasien. Så hvordan kjøper du de beste og mest praktiske møblene? Se på våre råd.

Hvordan velge møbler til et barnerom?

Når du velger møbler til et barnerom, må du ta hensyn til flere faktorer:

• alder og antall barn;
• sikkerhet og estetikk;
• riktig farger;
• området av rommet;
• tilstedeværelsen av alle slags bokser og hyller.

Møbler til en baby

De yngste barna, som allerede kan gå, lærer til å snakke, er veldig nysgjerrige på verden. Barnets alder mellom 2-5 år er den perioden når foreldre bør spesielt oppmerksomme på barnet og være forsiktige og reduserer risiko. Plast og maling skal oppfylle de høyeste sikkerhetsstandardene som kreves for barneprodukter. En stabil struktur er også viktig, da det ikke er noen risiko for at møblene velter når et barn holder det.

Kommoder og skaper på baby rom bør skrus fast til veggen for å være sikker. Avrundede hjørner myker effekten av skade. Hvis du planlegger å kjøpe et seng med trinn kan du se etter en modell som kan forstørres når barnet blir eldre.

Møbler til skolebarn

Møbler til barnerom må være moderne og funksjonelle slik at barnet kan hvile, studere og ta imot vennene sine der. Vær oppmerksom på de multifunksjonelle og praktiske møblene som barn kan brukes som et lagerhus med favorittleker, "skatter". En hylle med flere nivåer og et stort antall åpne og lukkede hyller kan være nyttig også. En lenestol eller myke puffer vil danne en nøytral base og det indre av rommet kan deretter enkelt byttes ut med annet tilbehør når barnets smak endres. Et stilig og dyktig innredet rom gjenspeiler barnets individuelle karakter, det er da verdt å tenke på.

De viktigste møblene på barnerommet er en seng, hyller og garderober og et skrivebord. Det er viktig å velge lyse farger - fra hvitt, gjennom nyanser av brunt, til grått. På markedet finner du barnemøbler stiliserte i f.eks. en glamorøs stil, men også de som lett kan tilpasses andre interiører.

Møbler for barn med eventyrmotiver

Små oppdagelsesreisende elsker eventyr og fantastiske historier. Du kan arrangere et barnerom møbler med et bestemt tema. Eventyrmøbler er perfekte for et barnerom, spesielt de med sjøresemotiver og motiver med favoritthelter fra favorittfilmer. En garderobe med et planetmotiv? En seng i form av en superrask bil? Eller kanskje en seng med prinsessemotiv? Alt dette passer perfekt inn i barnas rike.

Hvordan velge du en riktig farge på møbler til barnerom?

Når du velger fargen på barnerom møbler, er det verdt å stole på teorien om innflytelsen av forskjellige farger på psyken. For eksempel rød farge øker aktivitet og tretthet, marineblått kan være deprimerende, og grønt hjelper til å konsentrere seg. Lyse farger som gul og oransje bør kombineres med mer nøytrale farger.

Dobbeltseng for barn

Når to barn deler et rom, mange foreldre har et stort dilemma om hvilken barnseng de skal velge.
Å velge to senger er ofte forbundet med å redusere plass på rommet, så det er verdt å velge en dobbeltseng for barn. Det er en flott løsning for folk med et lite rom. Den kombinerer både komfort og funksjonalitet. Senger med en ekstra madrass og en skuff, som kan skjules når det ikke trengs.

En køyeseng som består av to madrasser plassert over hverandre, kan være en god løsning. Det er vanligvis en liten stige på den ene siden av sengen som fører til ovenpå sengen. Moderne modeller passer perfekt inn i den fasjonable og tidløse stilen i interiøret, noe som garanterer et perfekt supplement til barnerommet. Slike løsninger vil spare en betydelig del av plassen (og penger!), noe som vil være nyttig når to barn bor i et lite rom.

Et skrivebord til et barnerom - hvilken skal du velge?

Skrivebord er et av de viktigste barne møbler! Når du organiserer barnets arbeidsplass, bør du først og fremst fokusere seg på ergonomi. Første skrivebord kjøpes vi vanligvis når barnet er omtrent 6 år og begynner på skolen. Det er imidlertid verdt å huske at barn vokser veldig raskt, så skrivebordets høyde bør være høyere hvert år.

I tillegg til et ergonomisk skrivebord, bør du også kjøpe en funksjonell bordstol. Stolen skal ha albuestøtter, og det skal være mulig å justere ryggstøtten og setehøyden.

Bokhylle

Bokhyllen er veldig viktig hvis barnet ditt går på skole eller elsker å lese. Den skal være stor nok til å inneholde lærebøker, bøker lånt fra biblioteker, andre læremidler, atlasser og mange andre ting som barnet ditt vil ha for hånden.

Bokhyllen skal plasseres nær pulten, slik at barnet ikke trenger å gå over rommet for å hente bøker og legge dem bort. En bokhylle for et barn kan være enkelt, dobbelt eller til og med tredobbelt - det kommer an på hvilke behov barnet ditt har. Det viktigste er å gjøre rommet komfortabelt og pent.

Hvorfor er en kommode et barnevennlig møbel?

Kommoden er møblet i et barns rom som kombinerer to funksjoner - stor kapasitet og brukervennlighet. Derfor bør det tilfredsstille på den ene siden foreldrene som bryr seg om renslighet og orden på rommet til smårollingen, og på den andre siden barnet som vil være i stand til komfortabelt å nå de tingene de trenger.

Det er et lite møbel som barnet enkelt kan håndtere og se inn i hver skuff. Takket være dette vil smårollingen kunne velge klær til skolen, undertøy, håndklær. Kommode vil også hjelpe barnet å holde rommet i orden, fordi rengjøring av lekene vil være det blir mye lettere for ham.

Husk på tilbehør

Når du velger møbler barnerom, er det verdt å huske om tilbehør. Tilbehør som sengetøy med favorittfigurer fra eventyr, plakater fra elskede filmer eller et teppe med originale mønstre. Sjeldent brukte ting og leker kan oppbevares i esker eller kartonger, som vi deretter legger under sengen, og sparer dermed plass. Derfor, når vi velger møbler til barn, bør vi velge klassiske løsninger. Et riktig innredet interiør vil sikre de minste trivsel og gjøre dem villige til å bli der.

Sammendrag

Så hvordan velge du møbler til et barnerom? Sett deg ned og tenk på alle alternativene dine, vær oppmerksom på alle enkelte elementene. Du kan også konsultere den med barnet ditt før skal du kjøpe og velge møbler. Snakke med han om sin smak. Vær oppmerksom på funksjonaliteten og estetikken, men husk mest på sikkerhet, som er viktigste. Hvis du fortsatt er i tvil, kan du også bla gjennom barnemøbler på nett.

 
Vis flere innlegg fra Februar 2021

Anbefalt

Kommode til barn 110 cm Luna

Kommode til barn 110 cm Luna

3 899,00 NOK1169.70 punkt.
Hvit bokhylle STORY

Hvit bokhylle STORY

4 099,00 NOK1229.70 punkt.
Enkelt skrivebord FINO

Enkelt skrivebord FINO

1 999,00 NOK599.70 punkt.
pixel