2019-04-05

Hvordan velge hjørnesofa til stuen?

 

 

 

Hjørnesofa er for tiden det mest populære utstyret til klassiske og moderne salonger. I løpet av de siste årene har den definitivt erstattet tradisjonelle sofaer, sovesofaer og sammenleggbare senger. Moderne hjørnesofaer hjørner kan overraske med funksjonaliteten. Det er verdt å huske noen grunnleggende under shopping. Et hjørnesofa i stuen er mer enn et verktøymøbel. Selv om den grunnleggende oppgaven er selvfølgelig å gi en behagelig hvile, har den også en annen funksjon - dekorative. Vi må huske at hjørnesofa ofte er det største møbelet i stuen - det fokuserer automatisk på øynene til alle besøkende. Det er den som er en uadskillelig følgesvenn til sportsarrangementer, bursdag feiring eller helger med familie.  Når vi bestemmer oss for å kjøpe et hjørnesofa, må vi ta hensyn til noen viktige detaljer. Takket være dette vil vi velge et praktisk hjørnesofa og passe til resten av interiøret. Hva skal du se etter?

1. Finn ut hva du virkelig trenger hjørnesofa til.

Først må vi avgjøre hva hjørnet er nødvendig for. På dette grunnlag vil vi kunne bestemme budsjettet vi har for utvikling og hvilken type hjørnesofa som skal kjøpes. Hvis vi ønsker funksjonalitet - velg et hjørnesofa som er stort, har en sove funksjon, en beholder for sengetøy, komfortable hodegjerde og er laget av et materiale som ikke holder fast i kroppen og er lett å rengjøre. La oss for eksempel unngå huden, fordi den kan creak - forstyrre husholdningens fred. På sommerdager kan huden også være ubehagelig klebrig til kroppen. Hvis vi bare er interessert i den dekorative funksjonen, kan vi investere i et hjørnesofa med mer dynamiske former, polstret, med en tydelig - iøynefallende farger.

2. Juster størrelsen på hjørnesofa til størrelsen på stuen

Hjørnesofa må være behagelig først og fremst. Dens oppgave er å imøtekomme en familie  eller en gruppe venner. Det er verdt å måle nøyaktig hvilken lengde på hjørnet vi trenger. Denne måling kan utføres ved hjelp av en enkel måler. Det er også verdt å huske størrelsen på rommet og andre møbler. Hjørnet bør ikke overvelde, hindre kommunikasjonsbanen, gjør det vanskelig å flytte rundt i stuen. Det kan heller ikke føre til en følelse av "cluttering" inni. Hjørnesofa med en bredde på over 300 centimeter krever en annen overflate enn den med en bredde på 200 centimeter.

3. Hjørnesofa til stuen - i hvilken stil?

Utseende er viktig. Hjørnesofa er ofte et representativt utstyr, så det er ikke en god løsning å kjøpe så mye billig. De billigste hjørnesofaer er laget av dårlige kvalitetsmaterialer, de kan ha problemer med jevn og tydelig folding eller være foret med et materiale som raskt "fanger" smuss. Hjørnesofa må også passe perfekt til resten av rommet og utstyret som er i det. Et godt hjørne ser vakkert ut med et tregulv og fliser, med en vegg malt i fin farge og med forskjellig lys. Så hvordan oppnå ønsket effekt? La oss ikke velge ikke interessante hjørnesofaer.

4. Stoffmateriale i hjørnesofa

Stoffet på hjørnesofa må være slitesterk og tillate behagelig rengjøring av overflaten. Heldigvis tilbyr produsentene et bredt utvalg av løsninger, alt fra skinn og økologisk skinn, til etterbehandling av materialer. God klasse hjørnesofa har ferdig med det: - de beholder sin opprinnelige farge i lang tid,

- ikke smuldre,
- ikke vask og ikke gni,
- de er enkle å rengjøre,
- de er lett å ta vare på,
- de ser bra ut i originalformen, så vel som i kombinasjon med alle typer tepper og overlegg.
 
Når du kjøper et hjørnesofa, er det viktig å huske at dette er en investering ikke for en sesong. Hjørnesofa kan brukes av oss veldig ofte, og derfor er dens valg er så viktig. Vi bør ta være på hjørnesofa på den tid da barn og dyr er til stede hjemme.

5. Corners for stuen: billig hjørnesofa pris

Dessverre er prisen fortsatt hovedkriteriet under shopping. Å bestemme seg for å kjøpe den billig hjørnesofa må vi regne med alle ulemper, noe som kan komme til syne allerede på første brukstid. Du kan til og med nevne vanskeligheten med å utfolde hjørnet, høy drift av mekanismen, knirkende, kollapsende sete. Den optimale løsningen er ikke å foreslå prisen på hjørnesofa tilbud, men også funksjonaliteten til hjørnet, utseendet, muligheten for konfigurasjon, samt allsidigheten av arrangementet. Vi inviterer deg til å abonnere på vårt nyhetsbrev. Det er verdt å følge kampanjer på www.mobler24.no, det er ofte hjørnesofa tilbud på og andre møbler, så kan du velge ditt perfekte hjørne og i tillegg nyte rabatten.

 

 

Så hvordan velge et hjørnesofa ?

Hvordan velge et hjørnesofa? En god løsning bør tenkes over. Du bør bli deg kjent med tilbudet fra flere butikker for å sammenligne tilbudet. Spesiell oppmerksomhet bør gis til nettbutikkforslag, for eksempel www.mobler24.no, fordi de har et mye større område enn stasjonære butikker. Vær oppmerksom på ikke bare prisen, men fremfor alt kvaliteten på håndverk og etterbehandling. Takket være dette, i mange år vil vår hjørnesofa bli beundret - både av oss og våre gjester.


Hvor sette et hjørnsofa i stuen ? 

Du vil sikker tenke at den bør stå i hjørnet av rommet. Men ikke nødvendigvis! Se hva du skal se etter før du kjøper den.
- Midt i stuen:
Ideen om å bruke et hjørnesofa som en øy er ikke så gal som du tror. Ta hensyn til størrelsen på rommet og stedet du vil bli. Dette alternativet fungerer best i åpent rom, så du kan dele stuen i soner.
- I hjørnet av stuen:
Å sette hjørnesofa i hjørnet av rommet eller ved veggen er nødvendig i en liten stue. Men vurder plasseringen av døren, vinduer og TV.


Tips: Hvis du plasserer et hjørnesofa i midten av stuen, må du sørge for at ryggen er dekket med et stoff. Dette betyr at ryggen er ferdig med samme materiale som hele hjørnesofa.

 

 

Hvilket hjørnesofa stil å velge?

Å velge et hjørnesofa når det gjelder stil er et spørsmål om to faktorer: smak og interiørdesign. Det er viktig at det passer til resten av møblene og at du liker den.
Moderne stil: Stil ikke for alle. Det er ikke noe sted for mange dekorasjoner her. Litt rå. Men funksjonell. Skapt til tross for de rike ornamenter. "Form følger funksjonen" Louis Sullivan
Klassisk stil: Classic er ikke en "bestemor" møbel. Den klassiske er det beste elementet i en gitt epoke, som den lille, svarte. Du vil ikke oppleve noen prangende prosjekter her. Hjørnesofa i klassisk stil er komfortabel, koselig og dempet.
Skandinavisk stil: Lyshet, renhet og koselighet. Interiøret i skandinavisk stil vil gi lettelse til sansene. Nordisk hjørnesofa i Skandinavisk stil går alltid hånd i hånd med treben og lyse farger.
Loft stil: Rå form av hjørnet og metallbenene "rett fra fabrikken". Litt kaldere nyanser av grått, svart og marinblått, men fortsatt behagelig.

 

 

Moderne Hjørnesofa Mango


En flott hjørnesofa med sjeselong i enkelt og moderne desig. Sovefunksjon er en fantastisk løsning når vi ikke har et ekstra gjesterom, og vi elsker å invitere venner - takket være dette vil problemet med et ekstra hvilested aldri bekymre deg igjen. Den praktiske måten av utfolding garanterer enkelt bruk av soveområdet når som helst.

 

 

 

Sovesofa Ginger

Så her er den nordic hjørnesofa Ginger, stilig, fasjonabel og en liten smule classy. Høye treben og førsteklasses tekstil.
Elegant og luksuriøst hjørnesofa perfekt tilpasset mange interiør. Høye treben gir sovesofa en letthet og bidrar til å holde orden under møblene.

 

Hjørnesofa sovesofa Candy


CANDY er preget av en romslig form, som er perfekt for store rom. Du kan stylisere hjørnet i en moderne stil, i grå og pastellstoffer eller som en klassisk variant Design en unik modell slik at den passer perfekt til din smak

 

Ramme og fylling

Det er veldig viktig hva hjørnesofarammen er laget av. Den kan være laget av massivt tre eller møbelbrett. Stålrammer er også funnet. Det er en fylling på hyllen. Oftest er den fylt med bølgepapp, bonell eller lomme elastisk eller med fleksible setebelter. Interiøret i puter og sete er et annet viktig element, fordi vi først og fremst vil ha brukervennlighet. I møbler fra den nederste hyllen møtes vi ofte vanlige svamper i setene, som dessverre vil deformere over tid og bli tynnere. De som er fylt med skum, vil fungere bedre hvis det er festet på bølgepumper som vil senke deformasjonen. HR-skum, dvs. høyt elastisk, har høy elastisitet og styrke, og det uregelmessige skum avviker fra det vanlige skummet, som tilpasser seg kroppens form. Bonellfjærer er definitivt dyrere, men de er mer holdbare og synker ikke så lett på de ofte sådde stedene, takket være at de er vertikalt justert og koblet til hverandre, slik at hele systemet fungerer under press. Hvis hjørnet skal fungere som en seng, er det absolutt det viktigste for de to siste typene fylling. Ved modeller der ryggstøtten etter utfolding blir en del av å sove, vil begge deler være de samme. Hvis vi imidlertid har en glidende soveromdel, må vi regne med at det vil være en annen fyll enn i setet. Bruk av skum i puter og rygg er en hyppig prosedyre, da skumene kan kuttes til enhver form. Silikon ballene vil se mer fluffy, og samtidig er de veldig elastiske og gir dermed god støtte til nakken og hodet. I tillegg er det et antiallergisk materiale.

Design hjørnesofa Calabria

Hjørnesofa Calabria. Et godt valg hvis du letter etter en fin og komfortabel sofa. Et høy kvalitet stoff som design hjørnesofa er dekket med, vil se bra ut i lang tid.

Hvilken form av hjørnesofa å velge?

Blant hjørnesofaene kan du møte de 2 mest populære typene. U-sofa og L-formet Når du velger riktig hjørnesofa modell for stuen, er det nødvendig å ta hensyn til formen og størrelsen på hjørnesofaen og hvordan vi vil  plassere møbel. Vær oppmerksom på lengden på hovedsofa og sjeselong og kontroller om hjørnesofa passer i et slikt rom. Det er verdt å forlate noen få centimeter av lager - noen ganger glemmer vi å ta hensyn til slike elementer som en stripe nær veggen, noe som ikke tillater at sofaen skyves til slutten. Når det gjelder form er L- hjørner som hjørnesofa med sjeselong (med en sjeselong) tilgjengelig i mange størrelser, slik at du enkelt kan finne modeller som passer for både mindre og større leiligheter. Når det kommer til U-formede hjørner (med to sjeselonger), er disse modeller vanligvis mye større . Hjørnesofa av denne typen kan bare brukes i leiligheter eller hus hvor vi har nok plass.

 

Venstre eller høyre side av hjørnet?

Når du bestemmer deg for et hjørnesofa, er det viktig å velge en side. Det er to alternativer du må ta hensyn til:

- sidevalg under kjøpet.
- universell hjørne, hvor du bestemmer deg under montering hvilken side av hjørnet du trenger.

 

Mål på hjørnesofa: Hvilke størrelser skal du være oppmerksom på? Hvordan måle hjørnesofa?

Hva annet må man vite om lengden og bredden på møblene? Selvfølgelig høyde og bredde på setet og høyde på ryggstøtten. Hjørnesofa til stuen er den perfekte kosemøbel, så alle mål skal tilpasses oss. Hvis vi er høye, velg høyere modeller, hvis lavere, henholdsvis mindre - slik at vi ikke sitter på sofaen med benene krøllet eller føttene som henger i luften.

Magiske Modulsofa - moduler sofa

For en stor familie? Selvfølgelig, et stort hjørnesofa! Produsenter av modul sett kan skryte av et veldig bredt utvalg av hjørnesofa i ulike former og størrelser. For at en person skal kunne slappe av komfortabelt og kose seg i myke puter, trenger man ca 80 cm ledig plass. Det er ikke vanskelig å beregne at en familie på fire burde ha et stykke møbler rundt 320 cm bredt. For tiden er moduler av modulære hjørnesofaer ganske oppsiktsvekkende. Og ikke rart! Disse moderne møbler kan enkelt tilpasses til ethvert salongarrangement. Noen hjørnesofaer består selv av et dusin moduler! Møbel segmenter kan kombineres og arrangeres etter ønske, og dermed forandre form. Det er ikke rart at modulære hjørnesofa av mobler24  føler seg bra både i store og små interiører.

Billig modulsofa Fico

 

Takket være FICO-systemet kan du bygge din drømmesofa som passer perfekt inn i rommet ditt. Den modulsofaen vil definitivt tilfredsstille dine forventninger

 

Sovefunksjon i sovesofaens - hjørnesofa med oppbevaring

Forresten er det et poeng å vurdere - størrelsen på soveflaten, hvis vi bestemmer oss for å ha et hjørnesofa med en sove funksjon. Det er et spesielt viktig problem hvis hjørnesofa til stuen utfyller rolle som et daglig sted å sove. Ved daglig overnatting for to personer starter den komfortable bredden på sengenes overflate fra ca 140 cm. På en smalere seng kan du sove noen få netter, men i det lange løp kan den lille bredden på sengen bli sliten. Hvis hjørnet av sovesofa skal være bare et tilfeldig sted å sove, kan to personer lett ha en bredde på ca 120 cm, eller enda noen få cm mindre. En veldig nyttig funksjon er et hjørnesofa med en beholder for sovesofa med oppbevaring. Dette løser problemet med å lagre ekstra dyner eller puter. Når det gjelder hjørnesofaer med sovnesofa funksjon, i tillegg til størrelsen på soveplassen, må du ta hensyn til et annet element - sofaleggingssystemer. Blant hjørnene til stuen er de mest populære systemene LOFT og ROSSO.

 

 

 Hjørnesofa Paros

 

Tilbehør til hjørnesofa

Tilsetningsstoffer gjør hjørnesofa mer funksjonelt. Oppbevaringsrom og beholdere er et ekstra lagringsområde. Puffer som i hjørnesofa, får deg til å få ekstra sitteplasser.

Hva slags polstring bør jeg velge i hjørnesofa til stuen?

Vi har allerede nevnt hvordan du skiller venstre og høyre hjørne, hvilke mål og dimensjoner som du skal være oppmerksom på, og snakk et par ord om sovende funksjoner. Hva er igjen av de tekniske aspektene ved å velge hjørnesofa til stuen? Selvfølgelig, polstring type. Dette er et veldig diskutabelt problem - både skinnimitasjon, skinn hjørnesofa og stoffbelegg har sine tilhenger. Blant fordelene vi kan nevnes PU lær elegant design, enkel å rengjøre og mer motstandsdyktig mot flekker, for å slå negativer er lett å skade (se opp for klørne husdyr) og en kjølende følelse ved kontakt med PVC skinn. Hjørnesofa i skinn i en stor familie  hvor er det ofte noen urolige barn kan være utfordring. Barn elsker eksperimenter, spesielt kreative, så det kan vise seg at hjørnesofa ble plutselig pyntet med en fargerik kritt tegning. Heldigvis er kreativiteten til tots måter! Produsenter foreslår stadigere hjørner dekket med stoffer hvis fibre er dekket med et usynlig flekkbestandig belegg. Takket være nyskapende teknologi er det lett å fjerne vanskelig forurensing fra polstring - noen ganger bare ved hjelp av vann og en klut. Fargen på polstringen er også viktig - gråtonene er mest praktiske. Hvis du drømmer om et hjørnesofa badet i lyse toner - hvit, elfenben eller krem, velger versjonen, som puter "kledd" i putevar. Takket være dette kan du enkelt ta av og vaske dem bort. Møbeltrekk ser litt mer tradisjonelt ut og er behagelig å ta på. Convenience av renhold avhenger av type stoff, er det ikke benektes imidlertid at stoffet er lettere å vanskelig å fjerne flekker. Løsningen er alltid å velge riktig farge, hvor mindre vil bli sett på smuss. Og når det gjelder dilemmaet av stoff eller miljølær, er det verdt å være oppmerksom på interessante forslag som kombinerer begge disse materialene. Den endelige beslutningen om å velge et stoff eller PVC skinn er egentlig veldig enkelt og alle bør justere den type polstring for å tilpasse dine behov.

Hjørnesofa Chiara
Sovesofa Chiara - Stilig og funksjonell. De justerbare nakkestøttene gir utrolig god komfort og er avslappende for nakken.
Et imponerende design som ser like bra ut fritt stående møbel så vel som
intill en vegg. Med klikk funksjonen er de lette og tilpasse perfekt til dine behov. Sofaen har og sovefunksjon med en sove overflate på 120x200cm med oppbevarings plass.

 

Grå hjørnesofa, eller kanskje blå hjørnesofa? Hvilken farge skal du velge?

Hvilket hjørnesofa du velger, avhenger stort sett av stilen der stuen er innredet og hva kjøperens smak er. I en moderne stil vil modeller med et ganske stramt og enkelt utseende, i dype farger som grå, fungere best. I sin tur vil den klassiske typen gi en følelse av koselig og komfortabel. De er veldig populære i møbler i skandinavisk stil, preget av letthet og naturlighet, så det er best å bli sjekket i dette tilfellet hjørner på høye ben, med beige møbeltrekk i nyanser av beige hjørnesofa. Uansett hvilken stil vi velger, er den fasjonable fargen grå. Det trenger ikke å være kaldt i det hele tatt, det avhenger av valg av nyanse. Det må bli husket at den grå er elegant, men praktisk, fordi det er vanskelig å slå ut av skitt i forgrunnen. En annen fasjonable valg av behandling er sterkt kontrastfarge i forhold til resten av rommet, samt en ganske lys eksempel. Sterke gult, rødt, grønt hvor det var hovedvekten falt på hjørnesofa.

Grå hjørnesofa Violet

Uansett om du liker elegant estetikk - ser Violet hjørnesofa vakkert ut i alle stiler. I tillegg vil formen fungere både i mindre og større rom, og muligheten til å velge en side, skaper muligheten for en perfekt passform av modellen til utformingen av rommet ditt

 

 

 

 

Hva synes du om vår artikkel? Vil informasjonen som er samlet her, være nyttig for deg? Eller kanskje har du glemt et viktig aspekt? Vi venter på dine kommentarer.

www.mobler24.no
www.sellyhome.se

 
Vis flere innlegg fra April 2019
Del din kommentar med andre
pixel