mobler24.no
2021-04-20

Kjøkkenbord og spisebord - finn riktig bord for leiligheten din

 

 


Kjøkkenet eller spisestuen er steder der det brukes mye tid på dagtid. Det er viktig å ha en vennlig atmosfære i seg, noe som har en positiv effekt på trivselen når du spiser måltider. Et kjøkken eller spisebord som tilfredsstiller behovene til alle husstandsmedlemmer er uunnværlig for dette. Å velge riktig kjøkkenbord dikteres ofte av faktorer som: størrelsen på kjøkkenet, stilen på kjøkkenmøblene, antall husstandsmedlemmer, og dine egne preferanser. Uansett om du planlegger å ordne et større eller mindre rom, er kjøkkenbordet et viktig element i innredningen, og det er derfor verdt å vurdere et øyeblikk før du kjøper det.

Hvordan velge et kjøkkenbord?

Når du velger et kjøkkenbord, bør du huske noen viktige regler som skal bestemme valget av riktig møbel:

• bordhøyde - optimal bordhøyde for kjøkkenet er fra 70 cm til 80 cm. Hva er prinsippet om å velge riktig bordhøyde? Hvis du kan sitte ved bordet og hvile albuene på bordplaten, vil bordet være perfekt;
• bordplate - bordoverflaten skal være motstandsdyktig mot smuss, fuktighet og riper;
• holdbarhet og stabilitet - bena på bordet må være stabile for å sikre sikkerheten til alle brukerne;
• utseende - designer kjøkkenbord vil dekorere interiøret og vil oppfylle sin funksjon samtidig.
I kombinasjon med en elegant lampe vil helheten skape et koselig sted under familiemiddager.

Hvilket bord skal du velge i henhold til størrelsen på kjøkkenet?

Alle bord har sine fordeler og ulemper. Et rundt kjøkkenbord passer til et stort, romslig kjøkken. Det har plass til flere personer og er trygt for barn (det er ingen risiko for at barnet treffer kanten av bordet). I tillegg vil det runde kjøkkenbordet primært være en møteplass for hele familien.

Et firkantet kjøkkenbord er valgt for mindre interiør, fordi det kan plasseres mot veggen og opprettholder harmonien i rommet. For minimalistisk kjøkkeninteriør anbefales et tre kjøkkenbord spesielt, der flere gjester kan sitte ved siden av det på få sekunder.

Spisebord - skjønnhet og funksjonalitet

Bordet og stolene skal fremfor alt være i samsvar med stilen på rommet. I spisestuen eller på kjøkkenet teller praktisk og bevegelsesfrihet. Når du velger et spisebord, må du sørge for at det ikke hindrer fri bevegelse og at det ikke skiller seg fra møblene når det gjelder utseende og karakter. Bordets form, størrelse og materiale bør tas i betraktning. Det er også viktig at bordet ikke gir inntrykk av å være sentralt på kjøkkenet.

Det må være et funksjonelt element som passer godt inn på kjøkkenet på en slik måte at det hele ser pent ut. Bordet kan stå alene, være en del av en kjøkkenøy eller være en forlengelse av det. Det er mange muligheter. Alt avhenger av størrelsen på kjøkkenet vårt og stilen som passer oss.

Et kjøkkenbord for to

Har dere en liten leilighet? Bor dere bare i to og planlegger ikke å utvide familien din ennå? Da vil et lite spisebord for to være det riktige valget. Det tar ikke mye plass, noe som gjør det ideelt for et kjøkken eller spisestue med et lite område. Et hvitt kjøkkenbord med rektangulær form er perfekt for små rom, da det visuelt utvider rommet og gir det mer glød.

For folk som liker klassisk stil og trygge løsninger, anbefaler vi et tre kjøkkenbord, som er preget av holdbarhet i mange år. Et populært valg er et spisebord med en glassplate, som ikke bare ser moderne ut, men som også er veldig lett å holde rent.

Hvordan velge et bord i henhold til antall husstandsmedlemmer og hvordan ordne det riktig?

Når du velger et kjøkkenbord eller spisebord, må vi huske å gi nødvendig plass både ved siden av og rundt det. Minimumsavstandene som skal respekteres er:

• 70-80 cm ledig plass fra veggen;
• 60 cm lang og 40 cm bred bordplate for hver person;
• 20 cm mellomrom mellom mennesker som sitter ved siden av hverandre.

Den optimale høyden på bordet er 74-76 cm. På denne måten vil vi være i stand til å finne en modell som vil fungere hver dag, og under besøk av familie eller venner, vil være holdbar og tilpasset stilen rommet ble arrangert i.

En praktisk konsoll som bord for et lite kjøkken

Hvis du leter etter et frittstående møbel til det lille kjøkkenet ditt, hensyn du til konsollen. Konsollen som ofte plasseres på soverommet er også et stilig, smalt kjøkkenbord. Det vil ta liten plass hvis den plasseres mot en vegg eller under et vindu. En minimalistisk, moderne utseende, smal konsoll vil være et flott kjøkkenbord for to eller tre personer. Den praktiske, lett å rengjøre konsollen er perfekt til morgenkaffe, så vel som frokost, lunsj og middag.

 
Vis flere innlegg fra April 2021

Anbefalt

Spisestuebord  170x90 cm YOHANN

Spisestuebord 170x90 cm YOHANN

6 699,00 NOK2009.70 punkt.
pixel