mobler24.no
2019-03-06

Klassike møbler, NY STIL

 

Hvordan pusse opp gamle møbler


Nå er våren her og dagene er lenger og lysere. Alle har sin dose av vår følelsen og vi blir alle lettere til sinns. Noen begynner å jogge, andre går på diett. Jeg springer hele året men når våren kommer er det rett i garasjen og finne frem verktøy, maling og tre-lim. I år fikk jeg lagt til to nye klassiske nyfiksa møbler i samlingen min. En sjenk og en stol, skapet kjøpte jeg billig fra en gjenbruks side og stolen fant jeg ved en konteiner. Møblene var ikke i spesielt god stand når jeg fikk dem. Toppen av sjenken var dekket av et stykt lag finér og stolen var skitten og ustødig. Hva måtte til for og fikse disse opp?

Sjenken – Skrape av laget med finér og pusse ned med sannpapir. Etterpå mådde det vaskes godt og deretter satte jeg den til tørk. Etterfulgt av en runde med maling og litt trekanter klister til dekor. Stolen – Jeg måtte ta hele stolen fra hverandre og så pusset jeg hver del. Dette er mye lettere når stolen er i tatt fra hverandre i biter. Derreter malte jeg hver bit lot de tørke, jeg lot noen av delene være i sin naturlige trefarge. Disse delene oljet jeg bare. Etter maling og olje var tørt satte jeg alt sammen igjen. Hva trengte jeg til dette prosjektet? Sand papir i forskjellig variant, malingsrulle (eller koster), trelim, maling, olje og klistermerker. Jeg brukte pussemaskin men det går fint an og gjøre det for hånd, det tar bare litt lengre tid. Her er og noen av inspirasjonene mine og mitt resultat!

(inspirations from Pinterest.com)

 
Vis flere innlegg fra Mars 2019
Del din kommentar med andre
pixel