mobler24.no
2023-08-31

Kontinental og polstret seng - hva er forskjellen?

Kontinentalseng Med Oppbevaring

Kontinental og polstret seng - hva er forskjellen?

Det finnes mange typer senger tilgjengelig på møbelmarkedet. Før du velger det perfekte produktet for deg selv, er det verdt å bli kjent med forskjellene som kjennetegner individuelle modeller. Kontinentale og polstrede senger er de mest populære - de er hovedsakelig verdt å se på.
Sengen er ekstremt viktig i hverdagen vår. Det gir oss den nødvendige hvile og regenerering av kroppen. Å få riktig mengde søvn er avgjørende for både vår fysiske og mentale helse. En komfortabel seng kan hjelpe oss med dette. Denne artikkelen vil hjelpe deg med å svare på spørsmålet om hvilken type seng - kontinental eller polstret - vil være det riktige valget. Ulike former lar deg justere sengen til individuelle preferanser, stil og arrangement av soverommet. I daglig bruk er 160 cm sengen den vanligste.

Hva er forskjellen mellom en kontinentalseng og en polstret seng?

Navnet på polstrede senger refererer direkte til egenskaper til materialet de er dekket med. Dette såkalte billedvev, i daglig tale omtalt som møbeltrekk - vi snakker om et ensidig, dekorativt stoff som har vært brukt i mange forskjellige møbler i årevis. Ett av de mange eksemplene er senger: innenfor MOBLER24-tilbudet kan du stole på et bredt utvalg av kvalitets-, estetiske og slitesterke modeller med polstring. De kan dekkes helt med slikt materiale - det vil dekke ikke bare hoveddelen av sengen, men også sengegavlen. Polstring kan være laget av øko-skinn eller forskjellige stoffer, for eksempel fløyel, plysj eller flette. Et vanlig trekk ved polstrede senger er også lave rammer, som vanligvis er laget av tre eller metall. For denne typen seng bør du velge en madrass som passer for deg. Det som er viktig at komforten ved å bruke et møbel i stor grad avhenger av kvaliteten på madrassen.

Så hvordan ser man forskjellen mellom disse to typer av senger? Hva er forskjellen mellom en kontinentalseng og en polstret seng? Det er verdt å merke seg at begreper "kontinental" og "polstret" refererer til to separate områder - det første snakker om konstruksjonen av møbelet, og det andre om materialer som brukes. Når det gjelder en kontinentalseng, er det karakteristiske egenskapet en høy madrass, tilstedeværelsen av en boks og minst to nivåer av madrasser, mens polstrede senger ganske enkelt er møbler trukket med dekorativt stoff.

Seng 140x200 Med LED Og Oppbevaring

Kontinentale senger - de viktigste fordelene

Disse typer av senger er forskjellige i design og utseende. En kontinentalseng er vanligvis større og mer massiv enn en polstret seng. Den består av tre lag. Blant dem kan vi inkludere: en ramme, en hovedmadrass og en overmadrass, også kjent som en topper. Rammen består vanligvis av en treramme med ben. En fjærmadrass er plassert på den. Overmadrassen over gir ekstra støtte og komfort for ryggraden. Vi trenger ofte en seng med beholder til sengetøy, vanligvis har vi i denne modellen to beholdere for sengetøy skjult i en kiste. Blant kontinentalsenger er boksfjærsengen kjent. Det er også en høy seng. Den har en fjærmadrass i stedet for en treramme.
La oss gå tilbake til høyden. Sittehøyden på en kontinentalseng er nesten alltid høyere enn for en vanlig seng. Kunder setter stor pris på det! Dette er spesielt merkbart hos eldre mennesker, som synes det er mer behagelig å står opp og legge seg når madrassen er høyere.

Kontinentalseng Med Opbevaring

Fordeler med polstrede senger?

Den polstrede sengen har, sammenlignet med kontinentalsengen, en minimalistisk struktur. Den består av en tre- eller metallramme og en nakkestøtte dekket med møbelmateriale. Dette råmaterialet kan være av forskjellige typer - stoffer, naturlig skinn eller øko-skinn. Disse sengene har enkle, minimalistiske linjer og er mykere, mer elegante og moderne. Et annet punkt er typen av ramme. Rammen påvirker i stor grad søvnkomforten og madrassens levetid. Det er best å velge en modell med trefjærlameller. Det er også viktig å tilpasse godt madrassen. Du kan velge mellom skum, fjær, lomme, lateks og andre madrasser. Den utvilsomme fordelen med en polstret seng er dens estetiske, koselige utseende. Ved å velge en polstret seng får vi et varmt og trivelig møbel. Polstring av sengerammen er også av stor betydning, som i tillegg til estetiske funksjoner gir en slags beskyttelse mot utilsiktet, smertefull støt mot sengerammen. Den polstrede nakkestøtten gir en komfortabel ryggstøtte når du vil lese, se på TV eller jobbe i sengen. I tillegg tjener det unektelig en dekorativ funksjon. Takket være muligheten for å polstre sengen med ett av flere hundre tilgjengelige stoffer, får vi et møbel som til en viss grad er personlig.

 

Vis flere innlegg fra August 2023

Anbefalt

pixel