mobler24.no
2023-06-16

Kontinentalseng - et symbol på komfort og luksus på soverommet ditt

 

 

 

En kontinentalseng er et element av soveromsinnredningen preget av eleganse og unik stil. Opprinnelig var de produsert for hoteller, mens i dag blir de oftere valgt for private hus og leiligheter. Den er stor, praktisk, solid laget og veldig behagelig. Utstyrt med mange fasiliteter og funksjoner og sørger for maksimal komfort. Det har tross alt vært kjent i lang tid at en riktig valgt seng er en garanti for god søvn. Hva er egentlig kontinentalsenger preget av, og hvorfor er de mer komfortable enn vanlige senger?

Kontinentalseng - hva er det?

En kontinentalseng er en type seng som vanligvis brukes til å innrede soverom på hotell og gjestehus. De siste årene har slike møbler også blitt mer og mer populære i vanlige hjem. Det er et polstret møbel, bestående av en bunnkasse, vanligvis laget av tre og en madrass tilpasset den, som er fylt med bonnellfjærer (de garanterer høy elastisitet, er veldig holdbare, og under trykk sprer de seg jevnt over hele madrassen). Bunnkasse og madrassen som er plassert på den gjør kontinentalsengen mye høyere enn standard sengemodeller.

Hvorfor regnes en kontinentalseng som luksuriøs?

Mote for kontinentalsenger kommer fra USA og har vært populære i Europa i mange år. Et karakteristisk trekk ved denne type seng er høyde. Soveområdet er omtrent 60 til 70 cm over gulvet (avhengig av benhøyden og tykkelsen på madrassen) sammenlignet med andre typer senger. Dette er en stor fordel fordi det gjør det lettere å endre posisjonen fra å ligge til å stå og omvendt, spesielt for eldre.

En ekstra fordel med kontinentalsengen er reduksjon av støvinnånding - det er viktig for helsen, spesielt for allergikere. Mens du sover i en viss høyde over gulvet, er du ikke i kontakt med pollen og støv under søvnen, noe som kan irritere slimhinnene og halsen. Kontinentalsenger er tilgjengelige i forskjellige størrelser, blant annet: 120x200, 140x200, 160x200, 180x200 eller 200x200 - noe som gjør dem egnet for romslige og store soverom.

Konstruksjon av en kontinentalseng

Underlag for madrassen (oppbevaring)

Først og fremst har kontinentalsengen ikke en klassisk treramme som vi plasserer en sovemadrass på og dens funksjon blir overtatt av en trekasse fylt med bonnellfjær. Denne typen fjær gir god støtte for madrassen og høy elastisitet, som oversettes til brukervennligheten. Bonnell-fjærer er veldig holdbare; de tåler til og med veldig tunge belastninger, som fører til at kontinentalsengen er solid og vi kan ta nytte av den i mange år. Polstringen av basen er laget av stoff og takket være et stort utvalg av materialer, kan du lage et individuelt og veldig elegant møbel som passer perfekt til interiørens karakter.

Sovemadrass

Den oftest valgte madrassen er en lommemadrass. Du kan også velge en skummadrass eller en latexmadrass. Lommemadrassen er fylt med mange fjær lukket i separate lommer. På grunn av at fjærene er atskilt fra hverandre, fungerer hver av dem separat, og gjengir perfekt formen på kroppen til en liggende person. Den uavhengige driften av fjærene øker også komforten ved å sove parvis, fordi bevegelsene til den andre personen ikke blir følt så mye av partneren, noe som betyr at personen ikke våkner om natten. Lommemadrasser kan inneholde standard antall fjærer; ca. 270 / m2 eller et økt antall fjærer ca. 500 / m2. Madrassen er vanligvis tosidig, slik at vi kan snu den og dermed forlenge levetiden.


Hovedmatress (topper)

En annen del av kontinentalsengen er overmadrassen. Det er en tynnere madrass uten fjær, noe som øker brukskomforten. Den er ansvarlig for å beskytte de nedre delene mot smuss og skader. Madrassovertrekket kan være 4-8 cm tjukt og jo tykkere det er, jo mer øker det sovekomforten. Det er mange typer overflatemadrasser. I tillegg til klassiske toppmadrasser laget av høyelastisk skum, kan du bruke en termoregulerende madrass laget av termoelastisk skum eller en veldig hygienisk og slitesterk latexmadrass.

En overmadrass er et element som ikke er tilgjengelig for alle modeller av kontinentalseng. Dens tilstedeværelse bestemmes av den grunnleggende forskjellen mellom en amerikansk seng (den består av to madrasser: den øvre og den nedre, den øvre har et innebygd lag som erstatter overmadrass) og den skandinaviske (overmadrass er et eget element).

Sengegavl

Sengegavlen er det mest iøynefallende elementet i en kontinentalseng. Vanligvis er det estetisk konsistent med helheten og polstret med samme materiale som hele møbelen. Utvilsomt har sengegavlen høy estetisk verdi, tilfører klasse til hele soverommet og skaper - bortsett fra eleganse - et inntrykk av behag og hygge. Den har også andre praktiske fordeler. En av dem er å beskytte veggen mot smuss og den andre – gir muligheten til å sitte komfortabelt mens du leser en bok eller ser på TV.

Hvilken madrass skal jeg velge for en kontinentalseng?

En kontinentalseng madrass må ha:

Godt tilpasset type materiale

Som med andre typer senger, er det mange typer kontinentale madrasser på markedet. Du kan for eksempel velge de mest moderne kontinentale skummadrassene, dvs. høyelastiske og termoelastiske, samt fjærmadrasser, dvs. lommemadrasser. La oss starte med skummadrasser. Denne typen madrass regnes som den beste for personer som lider av alle slags ryggproblemer, ryggsmerter av ukjent opprinnelse eller andre relevante helseproblemer. I så fall, er det best å velge en termoelastisk kontinental madrass. En svært elastisk kontinental madrass er bedre for folk som ønsker å handle profylaktisk og til en viss grad forhindre og minimalisere ryggsmerter eller muskelspenning.

Kontinentale lommemadrasser anses å være de beste for folk med større kroppsbygging, da de jevnt støtter hele kroppen og i tillegg er veldig holdbare. En slik madrass vil vare lenger enn en madrass laget av andre materialer.

De mest luksuriøse og moderne kontinentale madrassene er hybridmadrasser. Dette er madrasser med en lommemadrass i bunnen og et lag med en termoelastisk madrass på toppen. Takket være dette er en slik kontinental madrass ekstremt holdbar, behagelig, støtter ryggraden godt og deformeres ikke selv under tungt trykk.

Egnet hardhet

Kontinentale madrasser varierer i hardhet fra H1 (myk madrass), gjennom H2 (middels hard) til H3 og H4, som er veldig harde madrasser. De fleste par velger middels harde madrasser, men alt avhenger egentlig av individuelle preferanser. Hvis vekten til hver bruker er over 90 kg, vil H4-madrassen være den mest passende - med den høyeste hardhetsgraden. Det er verdt å peke på en generell regel som sier at jo større vekten man har, hardere madrass bør man velge.


Korrekte dimensjoner

Kontinentale madrasser kommer vanligvis i størrelser for to personer. Minst bredde er 140 cm. En kontinental madrass kan være opptil 200 cm bred. Alt avhenger av dine preferanser, søvnrytme og figur. Den mest komfortable madrassen for to personer er den som måler 160-180 cm.

Tradisjonell kontra Kontinentalseng - likheter og forskjeller

Hovedforskjellen mellom en kontinentalseng og en tradisjonell en er selvfølgelig konstruksjonen. Kontinentalsengen er integrert i madrassen, ofte større enn tradisjonelle senger. Den er bred, mer holdbar og lettere å tilpasse til individuelle behov, både når det gjelder estetikk og tilpasning til ryggraden.

Tradisjonelle senger består bare av en trekasse med ramme, madrassen er ikke en integrert del av det og må kjøpes separat. Begge sengene er også lett tilgjengelige i populære møbelbutikker. Kontinentalesenger er allment anerkjent som en mye dyrere løsning, selv om dette ikke alltid er sant. Dette er en av grunnene til at de ofte finnes i luksusleiligheter.

Hvilken kontinentalseng skal jeg velge?

Det første du tenker på når du kjøper et nytt møbel, er selvfølgelig størrelse, deretter stil og pris. Lurer du på hvilken kontinentalseng du skal velge som passer til rommet du har tenkt å plassere den i?

Dimensjoner

Modeller med forskjellige dimensjoner er tilgjengelige på markedet. Når det gjelder enkeltseng, anbefaler de fleste produsenter kontinentalsenger med dimensjoner på 120x200 cm. En dobbeltseng kan kjøpes i størrelsene: 140x200, 160x200 som spesielt anbefalt for par, eller en kontinentalseng på 180x200 cm. Lengden på 200x200 cm vil være egnet for personer over 180 cm høye. Selvfølgelig kontinentalsengene også mindre størrelser, men husk at dette er møbler som ser bedre ut i større dimensjoner.
 


Stil

Hvert møbel som ender opp på soverommet eller ethvert annet rom, skal stemme overens med dens stil og arrangement. Det er mange modeller av senger tilgjengelig for salg som er forskjellige i design. De kommer i et veldig stort antall farger og mønstre og er laget av forskjellige materialer. Hvilken seng vi velger avhenger av hvordan soverommet vårt er ordnet. Ifølge mange bør den beste kontinentalsengen for et rom i kolonistil være en mørk farge. En rikt dekorert seng er det beste valget for et soverom i retrostil. Når det gjelder interiør dekorert i skandinavisk, minimalistisk eller japansk stil, vil en seng med delikat utseende være det beste valget.


Pris

Til slutt gjenstår selvfølgelig prisen. Som vi allerede har nevnt, regnes kontinentalsenger som dyrere på grunn av deres kompliserte struktur, bruken av materialer av høy kvalitet og statusen til luksusmøbler, som er synonymt med sovekomfort. Imidlertid er det en investering ikke bare i din egen helse og komfort, men også en som vil vare i mange år. Hvor mye vi betaler, avhenger hovedsakelig av hva vi egentlig forventer.

Kontinentalseng - Oppbevaring: beholder eller skuffer?

Noen setter pris på komfort og bekvemmelighet, mens andre setter pris på orden. For de som foretrekker å kombinere disse funksjonene finnes det noe spesielt - en kontinentalseng med sengetøybeholder! Det er tre valgalternativer:

kontinentalseng med en beholder som åpnes fra toppen


kontinentalseng med skuffer som glir på sidene


kontinentalseng med skuffer som glir ut fra fronten


Hvis du vil ha et praktisk møbel, kan du velge en kontinentalseng der du kan oppbevare dyner, puter og sengetøy. Hvordan gjøre det best, dvs. i henhold til dine behov? Svaret er enkelt - en boks som fungerer som en beholder for sengetøy i en kontinentalseng. Dette betyr at du kan bruke hele overflaten og dermed plassen under soveoverflaten, som virkelig gir mye plass! Du trenger heller ikke å bekymre deg for ekstra plass rundt sengen. En kontinentalseng med beholder som åpnes opp og ikke til siden, tar ikke ekstra plass. Takket være dette kan du ordne plassen rindt sengen på hvilken som helst måte.

Selvfølgelig utfører en kontinentalseng med skuffer en lignende funksjon. Hvis du er tilhenger av å sortere ting ordentlig, vil en slik seng være perfekt. Inndelingen i separate skuffer har derfor en betydelig fordel i forhold til en stor beholder som åpnes oppover. Den er imidlertidig ikke uten feil. For det første garanterer den ikke så stor oppbevaringsplass på grunn av behovet for å skille skuffer, og for det andre, krever den en mer detaljert vurdering av ordningsalternativene rundt sengen. En kontinentalseng med skuffer foran vil øke lengden på sengen betydelig når den åpnes. Når du velger en kontinentalseng med sideskuffer, må du også huske at du trenger mye plass på siden av sengen.

Utseendet til en sengegavl i en kontinentalseng

Sengegavlen er en av de første tingene du vil legge merke til når du kommer inn på soverommet. Det kan virke overflødig - men en kontinentalseng uten sengegavle vil frata deg mange fordeler - det er derfor veldig få kjøpere velger en kontinentalseng uten sengegavl. Med så mange stiler og materialer å velge mellom, er det vanskelig å forutsi hva som vil se perfekt ut på soverommet ditt. En sengegavl er en fin måte å tilføre et rom en unik effekt. Du kan velge materialer med en interessant tekstur og utseende.

En vattert sengegavl med stoffbeskjærte knapper er en fin måte å legge til et interessant preg på soverommet ditt. Bruk av metallspiker eller trimmede kanter kan også vekke interesse for en sengegavl og utfylle den generelle stilen til et soverom. Du kan også velge en sengegavl med en intensiv farge for å livne opp soverommet ditt. Velg en mørkere farge hvis du vil at sengegavlen skal være ditt fokuspunkt, og lysere farger hvis du vil ha et mer dempet utseende.


Tenk på størrelsen på sengegavlen - sengegavlen må matche størrelsen på sengen for å få et harmonisk utseende. Hvis du har en queen size seng, trenger du en ganske stor sengegavl. Hvis du velger en mindre seng til soverommet, kan du velge en lav sengegavl. Husk å ta hensyn til proporsjonene når du velger: bredere senger krever en høyere hodegavl for å se bra ut. Husk også størrelsen på rommet ditt og helhetsinntrykket som en stor sengegavl vil skape. Velg en større sengegavl hvis rommet ditt er stort nok, men hvis rommet ditt har mindre plass, bør du vurdere å velge en basic sengegavl som ikke overvelder rommet visuelt.

Hvordan strekke en kontinentalseng?

Lurer du på hvordan du kan strekke kontinentalsengen slik at ditt eget soverom vil føles som et elegant hotell? Dette kan gjøres på mange forskjellige måter. Det er viktig å ta vare på alle detaljene. Det er verdt å få hvitt lin laget av materialer av høyeste kvalitet. Et slikt sett vil legge til eleganse og en unik atmosfære i ethvert rom. Det er også viktig å investere i et sengeteppe, som kan være laget av et stoff med originale mønstre eller farger. Et slikt tilbehør vil gi interiøret en unik karakter. Helheten vil bli supplert med passende og nøye utvalgte puter til sengen, som da vil matche stilen på rommet når det gjelder farge og stil.

Tilpass sengen din

Det er mulig å tilpasse individuelle deler av kontinentalsengen til dine preferanser. Husk imidlertidig at å gå utover standardmodellene som vanligvis finnes i både stasjonære og nettbutikker, kan gjøre en kontinentalseng mye dyrere. Parametere som høyde og vekt eller dimensjoner på soverommet kan kreve en skreddersydd seng eller spesielle typer fylling i madrassen. Du vet allerede hva en kontinentalseng er - nå gjenstår det å vurdere hvor du skal bestemme deg for å kjøpe den.

Hvor kjøpe en kontinentalseng?

En kontinentalseng er et møbel som er i hovedfokus på ethvert soverom. Av denne grunn kan den kjøpes hovedsakelig i butikker som selger møbler. Kjøp av dette møbelet er mulig i stasjonære butikker, så vel som via Internett. Når du velger stasjonære kjøp, kan vi nøye se på alle tilgjengelige produkter og i tillegg også teste dem. Folk som foretrekker å handle på nettet har muligheten til å se flere modeller og velge de som passer best for dem.

Takket være slike kjøp vil vi ikke bare spare mye tid, men også penger. Ved å bla gjennom forskjellige nettsteder som tilbyr møbler til salgs, kan vi sammenligne prisene på tilgjengelige produkter, samt lese anmeldelser om dem. Slike meninger blir gitt av folk som kjøpte varen og vil dele sine observasjoner.

Kontinentalseng - sammendrag

• De er over 70 cm høye - dette gjør endring av posisjon mye enklere og behageligere enn på en seng med vanlig høyde.
• Fasjonabelt utseende - kontinentalsenger ser veldig stilige ut og får soverommet til å se mer luksuriøst ut.
• Stort utvalg - disse sengene finnes i mange varianter. Du kan velge farge på sengegavl og møbeltrekket på hele sengen og hvilken type madrass du ønsker med mer. Det er alltid mulig å velge en seng som er perfekt tilpasset nettopp til deg.
• Høyest mulig komfort - slike senger garanterer best hvile og en meget avslappende søvn. Selv om du skulle sove fire timer i stedet for åtte.

Uten tvil er kontinentalsenger ekstraordinære møbler og vil være et elegant og funksjonelt hjerte av soverommet. Velg riktig, velg en kontinentalseng!

 
Vis flere innlegg fra Juni 2023

Anbefalt

pixel