mobler24.no
2019-12-03

Lenestol til stuen - hvordan velge vel og klokt?

Lenestolen er et møbel som er ekstremt mobil. Den kan enkelt flyttes fra den ene enden av rommet til den andre eller skyves til sofaen om nødvendig. Denne eiendelen blir verdsatt ikke bare av eiere av store rom, men også av eiere av små stuer. Stil og estetikk er individuell, men det er noen universelle regler og kriterier som bør følges når du kjøper dette møbelet. Hvordan gjør du et godt valg? Vi vil vise deg hva du skal se etter når du kjøper en lene stol.

1.Hvordan velge riktig lenestol til stuen?

Før du kjøper en lenestol, er det verdt å etablere eller revurdere noen grunnleggende rammer og utvalgskriterier, som: vil prioritering være brukervennlighet og komfort ved bruk, eller kanskje vil de estetiske og dekorative verdiene være litt viktigere? Blir det en liten lenestol, eller er det bedre å satse på en større modell? Hva skal være den type materiale som stolbekledning er laget av? Hvordan velge en lenestol som passer til interiøret der den vil stå?

Når du kjøper en lenestol til stuen, er den nøyaktige planen for beliggenheten i rommet veldig viktig. For tiden tilgjengelige lenestoler i tilbudet vårt er virkelig ekstremt mangfoldige designløsninger, og dermed - de kan være veldig forskjellige når det gjelder dimensjoner. Hvis du har en stor stue, så anbefaler vi en lenestol med fotskammel, der du kan legge bena og mer. Komfort garantert!

Imidlertid, hvis stuen din ikke er et stort rom, vil en lenestol med ben være flott. Slike møbler har ikke vært kjent på lenge, fordi det lar interiøret legge til litt visuell letthet, uten å glemme at lene stolen ikke bare skal justeres i størrelse til interiørets størrelse, men også rasjonelt integreres i arrangementet av alle møbler.

2. Juster lenestolen etter dine forventninger

En av de viktigste stolparametrene å ta hensyn til er størrelsen som bør tilpasses brukerne. Før du tar det endelige valget, er høyden og dybden på setet ting du må tenke på. Sitter vi på en lenestol, skal vi kunne berøre gulvet med føttene, og knærne skal være i rett vinkel, det vil si at de ikke skal stikke ut over lårnivået eller falle for lavt - dette er en generell regel, men det er kjent at i en familie på flere personer kan lene stolen ikke justeres nøyaktig for hver - disse verdiene bør derfor beregnes i gjennomsnitt for å passe hvert familiemedlem.

3. Lenestol farger og interiør

Som vi vet passer lenestolen godt i nøyaktig samme farge som den medfølgende sofaen eller hjørnet, men en mye bedre løsning vil være å velge en farge som i det minste vil være i kontrast til sofaen. Med denne kombinasjonen vil vi livliggjøre interiøret og unngå monotoni.

Hvis du bestemmer deg for en lenestol med mønstret møbeltrekk, er det imidlertid bedre å holde moderasjon og sunn fornuft. I en slik situasjon vil sofaens beste polstring være i en ensartet farge, helst i en som er en av de dominerende på lenestolen. En fargerik lenestol i mønstret møbeltrekk vil ikke være en dårlig idé i det hele tatt.

Fargetrendene som for øyeblikket regjerer blant lenestolene er alltid nøytral skandinavisk grå. Deres popularitet skyldes hovedsakelig de brede arrangementmulighetene som de utvilsomt har å tilby. Pasteller, spesielt rosa og grønne lenestoler og nyanser av blått, har vært ganske populære i lang tid.

 
Vis flere innlegg fra Desember 2019
Del din kommentar med andre
pixel