mobler24.no
2021-07-07

Likheter og forskjeller mellom naturlig skinn og økoskinn

 

 


Naturskinn og økoskinn er to materialer som brukes om hverandre i produksjon av håndvesker, belter, lommebøker, men også møbler, sko og andre deler av klær. Hvilken er bedre? Det er vanskelig å si. Noen kunder foretrekker naturlige skinnprodukter fordi de er overbevist om at det er mer holdbart, andre - av hensyn til dyr - velger den såkalte økoskinn. Hva er forskjeller mellom disse to materialene, hva er deres viktigste funksjoner og hvordan gjenkjenner vi dem? Finn svarene på disse og andre spørsmål som vil hjelpe deg med å gjøre det riktige valget.

Hva er naturlig skinn?

Naturligskinn er et materiale av animalsk opprinnelse. Det mest brukte skinnet i møbelindustrien er okseskinn - det er mykt, fleksibelt, delikat og har en karakteristisk lukt. En betydelig prosentandel naturlig skinn kommer fra avl av slaktekyr, hvis hovedformål er å skaffe denne råvaren. Dette betyr at dyreskin ikke er et biprodukt fra kjøtt- og slakteindustrien. Men dyrerettigheter emne og de høye kostnadene ved å skaffe naturlig skinn er hovedårsakene til at økologisk skinn blir mer populært.

FORDELER

Materialstyrke

Den store fordelen med naturlig skinn er holdbarhet. Her er det trygt å si at jo høyere pris, desto bedre kvalitet. Det er også verdt å nevne at det tillater problemfri luftstrøm og sikrer tilstrekkelig fuktsirkulasjon, noe som er spesielt viktig når det gjelder lærklær.

Sikkerhet

Interessant nok er naturligskinn i alle henseender mer "øko" enn kunstig, fordi det er helt biologisk nedbrytbart. Det er også vennlig for allergikere: I motsetning til syntetiske materialer forårsaker det ikke allergi eller irritasjon, noe som øker komforten betydelig.

Prestisje

Prestige er et annet trekk ved naturlig skinn som utvilsomt påvirker valg av produkter laget av dette materialet. I tillegg understrekes det av den unike, glatte strukturen i huden og en unik duft, som for de fleste er hyggelig og forbundet med luksus.

DEFEKTER

Høy pris

Hva med ulempene med naturlig skinn? For mange mennesker er dette rett og slett en for høy kostnad - storfeoppdrett er utmattende og tidkrevende, og derfor er naturlig skinn mye dyrere. Det endrer imidlertid ikke det faktum at kjøp av et produkt laget av dette materialet med riktig bruk er et kjøp i årevis.

Animalsk opprinelse

Motstanderne av ekte skinnprodukter mener at den største ulempen er at det er et materiale av animalsk opprinnelse, og produksjonen deres foregår på bekostning av dyrenes liv, noe som er uetisk for mange mennesker.

Hyppig pleie

En annen ulempe med ekte skinn kan være at det krever stadig vedlikehold for å opprettholde samme effekt som det gjorde på kjøpsdagen - ellers slites skinnet fort og ser ikke så bra ut som før. Naturlærprodukter liker ikke høye temperaturer, regn, kjemikalier, nedsivning og flekker, så vær oppmerksom på at noen flekker vil være vanskelige å fjerne (spesielt fettete flekker).

Økologisk skinn som et godt alternativ

Et alternativ til naturlig skinn er økoskinn-også kalt kunstskinn, imitert skinn eller derma, det er et av de mest utvalgte møbelmaterialene til stoler, senger og salongmøbler. Fra et teknisk synspunkt er økoskinn et polyestermateriale, dekket med et lag polyvinylklorid, takket være at økologisk skinn er slitesterkt og fleksibelt. Det er et utmerket valg for folk som drømmer om skinnmøbler, men ikke vil at dyrene skal bli skadet. Videre brukes ingen materialer av animalsk opprinnelse til produksjon av syntetisk skinn, produksjonen er en kjemisk prosess.

FORDELER

Bred anvendelse

Økoskinn er mer motstandsdyktig mot værforhold enn naturlig skinn. Sol og vann har ikke så sterk innflytelse på utseendet på økoskinn. Derfor brukes den i polstring av motorsykkelseter, båter og skiheiser.

God pris

Prisen er en utvilsom fordel med økologisk skinn. Så du kan kjøpe flere stykker av det samme øko -skinnproduktet til prisen av ett produkt av dyreskinn. I tillegg er økoskinn tilgjengelig i et bredt spekter av teksturer og farger.

Perfekt erstatning

Økoskinn er lett å rengjøre, imiterer naturlig skinn perfekt, og for mange mennesker er fuskeskinnprodukter det riktige valget. Alt fordi produksjonen av økologisk skinn ikke skjer på bekostning av dyr.

DEFEKTER

Lav luftstrømning

På grunn av mangel på naturlige porer, transporterer økoskinn fuktigheten verre bort. Mangelen på tilstrekkelig luftsirkulasjon er spesielt plagsom når det gjelder klær og tilbehør som kommer i kontakt med menneskelig hud. Dette kan forårsake irritasjon, gnagsår og overdreven svette.

Lukt

Noen mennesker kan være spesielt følsomme for lukten av økoskinn. Produkter av lav kvalitet kan ha en irriterende, sterk lukt, men økologisk skinn av høy kvalitet er dekket med en luktfri vannbasert lakk, takket være materialet ikke avgir en karakteristisk lukt.

Dårlig kvalitet av materialet

Under påvirkning av høy temperatur varmes økoskinn raskt opp - noe som kan være ganske plagsomt i varmt vær. Det er heller ikke motstandsdyktig mot lave temperaturer, noe som kan få materialet til å smuldre eller sprekke.

Hvordan skille naturligskinn fra økologisk skinn?

Produkter laget av naturlig og økologisk skinn ser det samme ut, så det er noen ganger vanskelig å skille dem, i hvert fall ved første øyekast. Så hvordan sjekker du hva sengen er laget av eller hvilket materiale lenestolen er dekket med?

• TA EN TITT PÅ STRUKTUREN

Naturligskinn har en ujevn struktur. Det er mange furer på den og deres rette er uregelmessig. I tillegg kan den gjenkjennes av fyllet fra innsiden, som har en semsket overflate. Økoskinn er masseprodusert, så når du ser nøye på, vil du legge merke til gjentagende mønstre på overflaten. På innsiden av skinnet er det en bomull eller glatt mesh som materialet kan sees gjennom.

SJEKK MERKELAPPEN

Det er best å sjekke informasjonen på etiketten med en gang. Produsenten bør spesifisere i detalj hvilke materialer produktet er laget av og definere den prosentvise sammensetningen. Økoskinnet inkluderer: PU (polyuretan), polyester og PVC (polyvinylklorid), mens det naturlige skinnet er merket med informasjonen: "Real Leather", "100% Leather".

VANNTEST

Ekte skinn har en porøs struktur, så vann bør trekke inn i det umiddelbart. Våte flekker tørker ut etter hvert. Samtidig forvrenger de ikke materialet eller misfarger det. På sin side er kunstskinn laget av materialer som ikke absorberer vann, en dråpe vann vil gli på det.

LUKT PÅ MATERIALET

En annen måte å være sikker på hvilket materiale du har å gjøre med er å lukte på det. Naturligskinn har en karakteristisk og behagelig lukt som ikke kan etterlignes. Syntetisk skinn er luktfritt eller lukter av gummi eller andre syntetiske materialer (for materialer av lav kvalitet).

BERØR OG FØL

Forskjellen mellom syntetisk og naturskinn føles under fingrene. Naturskinn er varmt og behagelig å ta på. Men noen typer det, for eksempel semsket skinn, er litt hardere og stivere. Hvis du legger fingeren på overflaten av naturligskinn og trykker på den, vil det komme et spindelvev på overflaten som på bildet. Du vil ikke se dette på kunstskinn. Økoskinn er vanligvis kaldt, glatt og veldig mykt. Noen ganger føles det som plast eller gummi ved berøring.

Naturligskinn eller økologisk skinn - hva skal jeg velge?

Om økologisk eller naturlig skinn vil være et bedre valg, avhenger utelukkende av dine behov. Hvis du vil ha et stort utvalg, lav pris og et produkt uten skade på dyr, velg et produkt laget av kunstskinn. På den annen side, når holdbarhet og komfort er viktig for deg, vil produkter laget av naturlige materialer være en bedre løsnin.

 
Vis flere innlegg fra July 2021

Anbefalt

Stor hjørnesofa svart venstre NAPOLI

Stor hjørnesofa svart venstre NAPOLI

31 299,00 NOK28 999,00 NOK8699.70 punkt.
pixel