mobler24.no
2019-08-07

Møbler til et lite soverom

 

Små interiører er alltid en betydelig arrangementutfordring. Du må tenke nøye gjennom alt. Det må være veldig praktisk, men fremfor alt, ikke glem at det er  soverom. Det må gi inntrykk av et fullverdig rom, som vanligvis er innredet i et større område. Men det vil også være en vei til små rom!

Innrede lite soverom ?

Lite interiør - et lite problem? Dette stemmer ikke helt. Når du dekorerer, trenger små interiører mer oppmerksomhet enn store. Alt må være gjennomtenkt og praktisk. Den første tingen å gjøre er å stille inn fargene. Hvilke farger på soverommet , som er lite? Et slikt soverom skal være i lyse nyanser for ikke å overvelde det allerede lille rommet.Mørkere farger skal brukes i moderering. Det er best å legge dem i tillegg, f.eks. i laken eller gardiner.

Lite soverom dobbeltseng ?

Sengen er det viktigste møbelet på hvert soverom. Størrelsen er viktig. Den optimale løsningen er 160x200 cm. Men vi har ikke alltid råd til en slik størrelse. Du kan velge en mindre størrelse, f.eks. 140x200 cm, men det er verdt å huske at minimum 55 cm skal være gangavstand, ellers blir det ikke behagelig. Den beste avstanden vil være 80 cm. Det er godt å kjøpe en seng hvis madrass ender med den. Vi vil da få noen centimeter som er viktige i små rom. Hvis vi ikke har råd til å plassere sengen med hodegavlen til veggen og ha en passasje fra to sider, kan du stille sengen med hele siden mot veggen, der det vil være en, men en fri passasje.

Hvordan innrede soverom ?

Små soverom skal være koselige, men funksjonelle. En ide kan være å kjøpe senger med lagringsplass. Vi vil få et sted der vi ikke nødvendigvis trenger å lagre sengetøy, f.eks. du kan lagre klær eller ting du ikke vil vise. Å kjøpe garderobe er ikke lett. For det lille soverommet er det best å velge en innebygd garderobe, som er mer romslig enn en vanlig garderobe. Et lite soverom med garderobe skal inneholde et speil på døren. Da vil rommet optisk bli større enn det egentlig er. Soveromsmøbler, selv om de er små, bør velges godt, slik at det ikke blir noen følelse av tranghet og ubehag. Veggen over sengen kan også brukes, hengende på den hyller eller skap som vil begrave tingene våre.

 

Nattbordet er også et viktig element på soverommet. I et lite rom blir møbler til sengen ofte gitt opp. Imidlertid, hvis du bryr deg om skapet i nærheten av sengen, kan du gjøre det på en annen måte. Kan monteres med en hylle, i nærheten av sengen. Et slikt møbel vil spare plass, og du vil fremdeles ha din drøm nattbord.

Smarte løsninger for små soverom

På veldig små soverom er det ikke noe sted for et skrivebord eller et sminkebord, men er du sikker? Hvis du har et sted for en stol, løses mangelen på pulter. Bare monter hylla, som vil tjene deg når du mangler møbler. Lite soverom innredning er ikke en eng. Det skal ikke være unødvendige ting i det. På et lite soverom, når det gjelder tillegg, hersker regelen: Jo mindre desto bedre. Du kan henge bilder på veggen. Ett stort bilde vil overvelde hele interiøret. Det er best å henge to eller tre, men mindre, noe som perfekt understreker interiøret. Det er best å understreke interiøret med sengetøy, sengetepper og puter. Endelig belysning. I det lille soverommet skal det være øvre og en eller to taklampe soverom , ved siden av sengen. Ved sengen, i stedet for den tradisjonelle nattlampen, vil vegglampen fungere bra.

 

Et lite eller stort  soverom er ikke annerledes. Du kan finne en løsning som vil appellere til alle. Husk å holde balansen, og du kan ikke overvelde interiøret.

 

 
Vis flere innlegg fra August 2019
pixel