mobler24.no
2021-08-04

Nærmere naturen, nærmere fortiden - hvordan skape en rustikk stil i en leiligheten?

 

 

 

Den rustikke stilen holder nostalgi minner om det stille og bekymringsløse livet på landsbygda. Den knytter til barnespill og drømmer om nærkontakt med naturen. Dermed refererer det rustikke interiøret til tradisjonen med små herregårder, der ingenting manglet. Imidlertid er den stereotype tilnærmingen til denne typen ordninger knyttet til det allestedsnærværende treverket og samler av gamle, ubrukelige gjenstander som gjør et rot i interiøret, og akkumulerer støv unødvendig. Vi avslører denne myten!

Historien om den rustikke stilen

Rustikke møbler stammer fra midten av det nittende århundre i USA, da en nyopprettet stat, massivt bosatt av britene, bygde sine første bosetninger. Mangelen på midler tvang lokale håndverkere til å lage hjemmemøbler basert på naturlige materialer hentet fra skogen.

Siden hver skaper hadde en annen visjon og ferdigheter, tok rustikke møbler mange former: fra veldig primitive til nøye ferdige. Essensen var imidlertid enkelhet og materialet de ble laget av - tre. Over tid ble det en egen ordningsretning. "Rustikk", som betyr "land", "hjemmekoselig" - er den beste beskrivelsen av denne stilen.

Kjennetegn ved den rustikke stilen

I en rustikk stil er naturlige materialer og stoffer viktigst. Karakteristiske egenskaper er: naturlighet, strenghet, enkelhet, tilknytning til håndverk, kos. Hvis du tiltrekkes av fortiden og tre har alltid vært nærmere deg enn glass og metall, er den rustikke stilen bare for deg!

Materialer: tre, stein, bomull, jute, bambus, organza (tynt, gjennomsiktig silkegarnstoff), som fungerer best for vinduer som gardin.

Tilbehør: flettet, lintøy, keramiske tallerkener, tørkede og naturlige blomster, blondeservietter, parafinlamper, malerier som viser landsbygdslivet, bøker.

Farger: beige, brun, hvit, jordfarger, naturlig grønn, blå og mørkeblå. Det er viktig å velge riktige farger for fargen på det dominerende treet i interiøret. Lyse farger kan brukes på mørke møbler for kontrast.

En viktig aksent kan være dekorasjoner på møbler inspirert av landsmotiver, samt stilisert tre med sterkt markerte skrubbsår. Det er også karakteristisk å bruke rå murstein eller å male den hvit.

Hva skal unngås i en rustikk stue? Blanke overflater, plast, sterk belysning med kald farge, sterke kontraster (intense farger, f.eks. rød anbefales ikke), glass, metall. Rustikk interiør gir inntrykk av "støvete", takket være at fargene er dempet, konturene er lette og helheten er varm og behagelig.

Rustikke møbler i stuen

Møbler skal beholde den naturlige fargen på treet eller i det minste med en synlig kornoversikt. Trebord, kommoder og utstillingsvinduer ser flott ut. Disse elementene trenger ikke nødvendigvis å brukes til det opprinnelige formålet, for eksempel en treboks med flatt lokk er et ideelt salongbord.

Kommode

Stort, tungt, massivt tre med stilige beslag? Trekommoder er en investering i årevis! Du vil sikkert like NEST KM1 kommode. Hvis du kjeder deg med den tradisjonelle karakteren, kan du enkelt fornye kommoden og gi den et nytt utseende ved å dekke møblene med en mønstret finér.

Salongbord

Det kan ikke mangle i noen salong! Selv om du velger en i moderne stil i stedet for tradisjonelle møbler, vil LANIPA-salongbordet varme opp interiøret og fullføre arrangementet av stuen din.Lampe

Rustikk belysning i stuen kan spille en dekorativ rolle, og det er verdt å fokusere på lamper som vil bli en lys aksent av denne stilen. Et perfekt eksempel er den rustikke hengende BIO-lampen, laget av kryssfiner.


Gyngestol

Her har du et stort felt å vise frem. Velg den tradisjonelle gyngestolen MAX BIS PLUS eller den moderne SANTA CRUZ hengestolen. Sett den i stuen og lag din egen unike sittegruppe.

Bord og stoler

Spisestuen er hjertet av alt rustikk interiør. Sett opp et NELSON-trebord med vendte ben og et sett med komfortable stoler i stuen og inviter gjester til å spise deilige måltider sammen.


 

Sofa eller hjørnesofa

Høykvalitets utførelser, treben i polstrede møbler er detaljer det er verdt å være oppmerksom på når du velger en rustikk sofa. Det bør først og fremst være et møbel som vil være hovedelementet i stuen. Hva med en tradisjonell PAVIO konvertible sofa eller en GREY hjørnesofa?

Rustikk stil soverom

En praktisk garderobe for klær vil være nyttig i et rustikt soverom, for eksempel en BORGA-garderobe, en NEST KM2 sengekommode og et lite nattbord. En DENVER-seng i stål, en henger i retrostil og en stilig lampe over sengen vil være perfekt. Hovedregelen er at innredning av et soverom i rustikk stil krever praktiske og funksjonelle møbler. Sengetøy i naturlige farger vil utfylle helheten.

Smijerns- og støpejernspyntelementer er også velkomne i soverommet i landlig stil. Naturlige stoffer vil også være nyttige, for eksempel en lintøyduk på en kommode av tre. Det er også verdt å introdusere levende planter - trimmede feltblomster i en vase gir soverommet et naturlig og friskt utseende.

Rustikk kjøkken og bad

Kjøkkenet er et ideelt sted å ordne i rustikk stil. Du kan finne mange gamle møbler på markedet, stiliserte som gamle. Et trebord laget av bevisst distressed tre vil passe perfekt inn i ethvert rustikt kjøkken, for eksempel WENANTY-bordet. Det kan kombineres med moderne kjøkkenutstyr, for eksempel i svart. Lyst tre og mørke husholdningsapparater vil skape en interessant kontrast. Kjøkkenet skal også være utstyrt med solide treskap - de ser ikke bare vakre ut, men er også funksjonelle.

I tillegg til benkeplater og hyller i tre, er det verdt å utfylle kjøkkenet med rustfritt stål eller messingbelysning. En riktig valgt modell og lampetype, og viktigst av alt - dens rette plassering, vil bidra til å nå den tilsiktet visuelle effekten. Et slikt innredningselement vil bli supplert med en GARRET-pendellampe eller en spotlampe med en, to eller til og med tre lyskilder.

Badet er også et sted som kan ordnes i samsvar med stilen inspirert av landlivet. Tremøbler og et frittstående skap med servant vil være et perfekt supplement. Etter hvert som detaljene bestemmer helheten, vil det være flott å komplettere hele arrangementet med passende tilbehør, for eksempel TRIPLO flettede kurv til undertøy, KALIA teppe på badet og et speil i en rektangulær ramme - som i BROOKLYN baderomsmøbler.

Rustikk stil - for hvem?

Elsker du skandinavisk, art deco eller boho stil? Elsker du naturlige materialer og lukten av tre? Den rustikke stilen ser flott ut i kombinasjon med klassikerne. Du kan nå elementene og blande stiler med suksess, og skape unike og fenomenale arrangementer.

Det er en interiørstil først og fremst for de som setter pris på boareal og nærkontakt med naturen. Perfekt for eiere av store trehus. Hvis du er tilhenger av tradisjon og naturlige materialer, vil du sikkert finne noe for deg selv. Elskere av å lete etter antikviteter på loppemarkeder eller glemte familieloft vil også ha god plass til å ordne interiøret i rustikk stil.

 
Vis flere innlegg fra August 2021

Anbefalt

Dører garderobeskap med skuff 90 cm Borga

Dører garderobeskap med skuff 90 cm Borga

8 399,00 NOK2519.70 punkt.
pixel