mobler24.no
2021-07-07

Ørelappstol - en stilig lenestol til stuen og mer!

 

 

 

Lenestoler er møbler som takket være et mykt stoff og en stabil struktur garanterer komfort i lange timer når du sitter med en bok eller kaffekopp i hånden, ser på favorittserien eller til og med tar en rask lur. Ørelappstol – for det er den det er snakk om - er et symbol på funksjonalitet og eleganse. Den er preget av høyt ryggstøtte, praktiske armlener og et behagelig sete. Den passer perfekt til både moderne og klassisk interiør. Den er også et alternativ til stoler i spisestuen eller kjøkkenet. Hva er de andre tilleggsfordelene ved ørelappstolen? Hva bør du vurdere når du velger en lenestol? Vi har mange tips.

Ørelappstol - hvor kom den fra?

Historien til ørelappstolen begynner i 1600 i Storbritannia. Lenestolens karakteristiske form skulle beskytte mot det kalde engelske klimaet. Det høye ryggstøtte med utvidede sider gjorde at lenestolen akkumulerte varmen fra peisen og var en barriere mot at kald luft kom gjennom hullene i dørene og vinduene til britiske leiehus og herregårder.

Ifølge en annen teori ble den ikoniske ørelappstolen designet i Frankrike for aristokratiets og kongens behov - Louis XIV. Det brede setet, høy rygg og vingelignende sideelementer hentydet til den kongelige tronen. Lenestolens aristokratiske karakter fremgår også av de særdeles bøyde bena, som noen ganger tok form av løveføtter.

Over tid ble ørelappstoler populære i Skandinavia og Amerika og de ble oftere og oftere brukt ikke bare på kontorer og rom med peis, men også på soverom. Ørelappstole ga eksepsjonell komfort og det var derfor at de var spesielt likt av de eldre som tilbrakte dagene sine med å strikke eller hvile. De neste versjonene av ørelappstolen har utviklet seg mot funksjonalitet. Sidene ble redusert og strukturen ble avlastet. Takket være dette ble lenestolen lettere og tok mindre plass.

Ørelappstol - hva passer den til og hvor skal den plasseres?

Ørelappstol er et veldig allsidig møbel som passer inn i ethvert interiør. Den passer til både kule, litt stramme rom, men ser også bra ut i varme, dekorerte rom. En stor fordel med lenestolstolen er at den lett kan tilpasses til en gitt styling. Det vil være perfekt som et ekstra møbel på soverommet eller kontoret - det er perfekt for f.eks. å lese bøker i. Imidlertid brukes ørelappstoler oftest i salonger.

Modellene har mange forskjellige farger å velge mellom. I moderne interiør er det verdt å velge en blå ørelappstol for å kontrastere gråheten eller en rød ørelappstol – som vil motstte seg stilens kalde toner. På den annen side er brune ørelappstoler egnet for rom dekorert i jordfarger eller pasteller.

Ørelappstol i stuen

Ønsker du å sette en ørelappstol i stuen? Et godt valg - denne typen lenestol vil se veldig attraktiv ut i rommet der vi bruker mesteparten av dagen. Du kan sitte komfortabelt foran TV-en og hvile etter en hard dag. Ved å velge en ørelappstol med fotstøtte, kan du i tillegg strekke dine slitne ben og slappe av på en måte som passer deg best. Å se en film med familien vil være mye morsommere og sunnere for ryggraden!

En behagelig lenestol til stuen vil også fungere bra under møter med venner. Ørelappstolen lar ikke bare gjestene slappe av, men vekker også stor interesse. Tross alt er selve utseendet til en slik lenestol imponerende!

Ørelappstol til soverommet - er det verdt det?

Hvem sa at du bare kan sove komfortabelt på en bred seng med en tykk madrass? Ørelappstol vil også være et perfekt sted for en lur på ettermiddagen. Det krever ikke utfolding og det dype setet gjør at du kan ta en behagelig stilling for søvn. Vi kan ta en lur i den uten å bekymre oss for smerter i leddene.

Ørelappstol på et barnerom

Ørelappstolen er perfekt for barn eller på et ungdomsrom. Lenestolen kan brukes som et sted å studere, hvile eller lese bøker. Det er verdt å investere i et møbel som vil tjene ditt barn i årevis og som alltid vil se unikt ut.

Ørelappstol - en passende stol for amming

Den populære ørelappstolen vil også være nyttig for unge foreldre som leter etter komfortable møbler til et barnerom. Lenestolen er spesielt egnet for amming. Det dype setet og den massive ryggstøtten gjør det enkelt å sitte med barnet i armene og proporsjonale armlener sørger for komfort ved å opprettholde riktig posisjon. Selv når babyen din sovner, vil den komfortable ørelappstolen tillate deg å tilbringe tid med babyen din uten å legge barnet i sengen. I tillegg kan unge foreldre plassere en lenestol ved siden av vuggen, se på babyen og få et øyeblikks hvile.

Ørelappstol – fargemangfold

Liker du sterke, intense farger? Eller kanskje du er en fan av dempede farger? Du kan velge mellom mange ørelappstoler i rolige eller intense farger som passer til praktisk talt alle rom. Sjekk hvilken farge på ørelappstolen som ser best ut i ditt interiør.

Turkis ørelappstol

Turkis er en farge som intenst understreker sitt tilstedeværelse i rommet. Den turkise lenestolen passer perfekt til tre og gyldent tilbehør. Husk imidlertid at denne fargen ikke kan overdrives - for mye av denne fargen kan overvelde rommet. En turkis ørelappstol vil være den perfekte aksenten i et art deco-rom.

Grå ørelappstol

En grå lenestol er en tidløs klassiker. Den vil se bra ut i skandinavisk interiør, men ikke bare det, den vil også passe perfekt inn i rom i moderne eller loft-stil. En ørelappstol i grå farge er et møbel som gir mye glede gjennom lange vinterettermiddager - en vakker og behagelig lenestol gjør det enda koseligere å lese favorittbøkene dine!

Rosa ørelappstol

Og nå, en lenestol i rosa er den beste matchen for glamourstil. Pulverrosa har vært en interiørhit i flere sesonger og passer veldig fint med grått, så hvis stuen din er i gråtoner og du vet ikke hvilken lenestol du skal velge, er svaret enkelt - rosa ørelappstol!

Mint ørelappstol

Mynte er en delikat, dempet farge og slik er også en mynteørelappstol. Ved å velge en lenestol i denne fargen, kan du være sikker på at den vil gi rommet karakter, men ikke dominere det. Det vil skape en harmonisk helhet med vintage interiørdesign.

Grønn ørelappstol

En ørelappstol ser også flott ut i grønt. Flaskegrønnen ser ekstremt elegant ut og gir rommet dybde og klasse. I tillegg harmonerer den perfekt med fløyelsaktige og behagelige stoffer og derfor er den grønne ørelappstolen stolen en modell som kan ofte finnes i retro interiørstil.

Marineblå ørelappstol

Noe som er helt sikkert er at en marineblå ørelappstol vil se ekstremt elegant ut i alle rom. En marineblå lenestol i kontrasterende okmbinasjon med svart vil være et vakkert preg i et glamour eller art deco-interiør. Eller kanskje foretrekker du en lysere lenestol i din stue? Da vil en lyseblå ørelappstol vil være perfekt for marine, eklektiske eller boho-interiører.

En ørelappstol med fotstøtte – blir ikke mer behagelig enn dette!

Husk at i tillegg til tidløs design, investerer du i din egen komfort. Sørg for å velge en ørelappstol med fotstøtte nettopp med tanke på dette formålet. Når du sitter med føttene opp, forbedres blodstrømmen i underkroppen og benmusklene slapper av.

Du vil sette stor pris på fotstøtten, spesielt under en filmvisning eller etter en lur på ettermiddagen. Et koselig og komfortabelt lesehjørne kan også skapes - bare plasser en stående lampe, et lite nattbord for en bok og en kopp aromatisk kaffe,ved siden av lenestolen, så er alt klart.

 
Vis flere innlegg fra July 2021
pixel