mobler24.no
2023-01-12

Skandinavisk design - alt du trenger å vite om det - praktiske løsninger, funksjoner og farger.

 

 

 

De siste årene skandinavisk stil begynte å være populert og vi kan se den i mange leiligheter. Stue, soveromm eller spisestue er innredet i skandinavisk stil. Hans skjønnhet ligger i naturlig enkelhet. Det er ikke noe sted for ekstravaganse elementer. Det er en enkle former som dominerer. Derfor det er så universell og tidløs. Mange folk tror, at skandinavisk design er en ensbetydende av leilighet med en minimalistisk og kold indretning. Moderne skandinaviske huse er både hyggelige og afslappede. Samtidig har praktiske og funktionelle møbler. Velgt av materieller, gjør denne stilen mer nærværende og hjemlig. Det som kendetegner den nordiske stil er træ, glas, tekstil, keramik osv. Hvis du bestemmer deg for å arrangere en leilighet i skandinavisk stil, kan du se hva den er preget av, hvilke materialer og farger som dominerer her.

Nordisk stil - historie

Trendens historie skandinavisk design begynner på begynnelsen av 1800- og 1900-tallet og fører til et annet kunstfelt: maleri. På den tiden slapp to svenske kunstnerne Karin og Carl Larsson ga ut sitt berømte akvarellalbum, med tittelen "Ett Hem". De viste der, scener fra familiens liv, i et "ideelt interiør", som la grunnlaget for en stil kjent som skandinavisk.

Larssons-familien løsninger inspirerte snart designere som så det unike potensialet i denne stilen. Og faktisk - samlinger skapt basert på upretensiøsitet og minimalisme skandinavisk interiør, viste seg å være vellykkede ikke bare i det kjølige og dystre skandinaviske klimaet, men nesten over hele verden. I leilighetene fokuserer nordisk stil på klassisk eleganse og funksjonalitet. Interiør begynte først å bli arrangert for deres egen komfort. Den skandinavisk interiør ble takket være Larsson-familien et sted først og fremst for daglige hjemmeaktiviteter og hvile for familien. Takket være dem ble leiligheten ikke lenger arrangert for showet.

Hva kjennetegner nordisk interiør?

Den nordiske stilen er basert på lyse rom med et snev av eleganse. Lyse farger, belysning, uformell... alle disse egenskapene vi ønsker i hjemmet vårt. Ideen med denne stilen er ikke å fylle plassen med unødvendige ting. Derfor kalles det minimalisme i alle dens former. Den er varm, full av personlighet og lys. Nedenfor er de viktigste egenskapene til nordisk design:

⦁ Lyse farger – fargebasen i skandinavisk stil er lyse, nøytrale farger. Hovedfargene er hvite, beige og lyse gråtoner. Metallfarger som gull, sølv og kobber er også ganske vanlige. De gir rummet mere brillans og et industrielt udseende.

⦁ Naturlige materialer – tre er de viktigste materialene. Det gi en lille smule af det hårde til denne lyse og rolige stil. Grønne planter i hjemmet gi god stemning. Ulike arter av bregner, så vel samt ficus, vil være perfekte. Stone spiller også en viktig rolle. Den passer perfekt sammen med tre, marmor eller sement.

⦁ Stoffer – tekstiler spiller en veldig viktig rolle i det skandinaviske rommet. Nordisk stil liker naturlige materialer som bomull, lin og jute. Tepper med tykk veving er også bra som tilbehør.

⦁ Enkelhet og funksjonalitet - komfort er grunnlaget for interiørdesign i skandinavisk stil. Det er også umulig å unngå ordet minimalisme. En del av den stilen er å holde innredningen din enkel - dette gjelder også møbler. Konseptet betyr at vi hopper over en stor del av dekorasjonen.

⦁ Belysning - riktig valgt belysning gir ikke bare hvert rom en egen, spesifikk atmosfære, den kan også få frem elementene i utstyret vi ønsker å understreke eller skjule det vi ikke liker.

⦁ Varierte tillegg - oppgaven deres er å utfylle skandinaviske interiøret. Et karakteristisk trekk ved tilbehøret er praktisk og fremheving av det lette nordisk interiør. Her gjelder også naturlige, økologiske materialer, og et overskudd av ornamenter anbefales absolutt ikke.

Skandinavisk stil: svensk, dansk og finsk

Den skandinaviske stilen har utviklet seg i flere retninger gjennom årene. Vi skiller for tiden tre stiler:

Svensk stil

Preget av maksimal enkelhet, begrensede møbler og antall dekorasjoner. Denne trenden anses å være rent økologisk, med mange håndlagde elementer. Her brukes hovedsakelig naturlige materialer, som - i likhet med fargeskjemaet - holdes i lyse farger (vanligvis hvite).

Dansk stil

Den er mer kunstnerisk og den er preget av letthet (for eksempel myke stoler, lenestoler eller sofaer). Hele et slikt interiør er harmonisk og sammenhengende. Den danske stilen er mindre restriktiv enn den svenske når det gjelder fargetilpasning. Den brukes oftere intense farger som gul, blå og lilla.

Finsk stil

Det er motsatt av dansk stil, den er den mest rå og kul av alle skandinaviske trender. Møblene ligner geometriske figurer, noe som øker alvorlighetsgraden av interiøret. Det er en sterk kontrast til den allestedsnærværende hvite i form av detaljer i mørke farger. Noen ganger ligner denne stilen industrielt interiør.

Hvordan ordne en stue i skandinavisk stil?

En stue i skandinavisk stil er først og fremst fylt med hvitt. Fargene på veggene kan imidlertid også få andre farger - for eksempel lyseblå, grønn eller turkis. En slik stue må også være godt opplyst - så store vinduer, ikke dekket av gardiner, anbefales. I et skandinavisk interiør kan du tillate deg litt variasjon og dekorativ eklektisisme. En stor avledning vil for eksempel være å sette inn en lenestol i Louis XIV-stil, som skal plasseres rett ved siden av et minimalistisk bord. Du kan også prøve aksenter hentet fra den industriell møbelstil, som perfekt harmonerer med skandinavisk enkelhet. Alvorlighetsgraden av hvite og enkle former kan brytes med tilbehør i form av tekstiler som vil gi en koselig karakter til interiøret. Vær imidlertid forsiktig så du ikke overdriver antall dekorasjoner.

I skandinavisk design er belysning ekstremt viktig - spesielt i form av lampeskjermer eller lamper. De skal være i glass eller metall og holdes i en minimalistisk, moderne stil.

Hvordan ordne et soverom i skandinavisk stil?

Når du velger møbler til soverommet, er det verdt å velge lyse pastellfarger. En romslig seng med dekorative sømmer eller delikate dekorasjoner, en romslig garderobe, funksjonelle nattbord - disse er grunnlaget for et skandinavisk interiør. Hvis du har et større soverom, kan du bli fristet til å dekorere rommet med en stilig lenestol, som vil være perfekt for en avslappende kveld med en bok. Dekorative puter, treutstyr, ekspressive veggdekorasjoner og sengeteppe vil sikre tilstrekkelig komfort på soverommet. Det er også verdt å ta vare på riktig belysning.

Skandinavisk stil til kjøkken - hvordan ordne det?

Et kjøkken i skandinavisk stil skal være lyst og godt opplyst med naturlig lys. Takket være store, avdekkede vinduer og hvite vegger, vil selv det minste kjøkkenet virke optisk større. De vil være perfekte her ekstraordinære lamper i form av lyspærer som henger på lange, tykke kabler. Skandinavisk stil elsker geometri. Mellom buffeen og en streng med hengende hyller kan geometriske fliser brukes - dette kan være variasjoner på temaet trekanter, romber, eller sekskanter. Et kjøkken med et skandinavisk preg elsker vintage husholdningsapparater. Nylig har kjøkkenskap i subtile blå toner blitt veldig fasjonable.

På bakgrunn av hvite vegger og lyse møbler vil et moderne bord omgitt av fargerike stoler se interessant ut. Tilstedeværelsen av tre i et skandinavisk kjøkken er åpenbart. Nordisk stil elsker benkeplater i tre, vinduskarm og møbler. Stilige stoler laget av fyret aske eller et solid bord av mahogny vil gi interiøret en sterk karakter. Selv om det tofargede rutete gulvet fortsatt er domenet til art deco-kjøkkenet, fungerer det også perfekt i skandinaviske interiør. I et slikt gulvsjakkbrett vil hvite og svarte eller hvite og grå fliser fungere best.

Et baderom i nordisk stil? Hvorfor ikke!

Denne stilen vil være perfekt på badet. De karakteristiske egenskapene, som rene former og lyse, dempede farger, vil forstørre selv det minste badet. Du kan berike råfargene med naturlig tre på gulvet eller i form av veggpaneler. Gulvet skal imidlertid i dette tilfellet være lyst. Og her - akkurat som på kjøkkenet - velg arter som er veldig motstandsdyktige mot vann og høye temperaturer. Du kan også velge i stedet for naturlige plater, fliser i stort format som etterligner strukturen og bildet av treet.

Møblene skal stå i kontrast til gulvet. Hvis gulvet er lett, velg møbler i fargene i naturlig tre. Hvis gulvet er mørkere, er det verdt å installere lettere møbler i dette rommet, som reflekterer lyset (helst med en blank overflate).

Den beste belysningen for et skandinavisk interiør

Interiøret i skandinavisk stil er romslig, lyst og funksjonelt. Et viktig elementen i utformingen av hver leilighet er passende belysning, som ikke bare skal oppfylle en dekorativ funksjon, men fremfor alt må være praktisk. Den skandinaviske stilen lar deg kombinere klassiske og enkle former med moderne design. Skandinaviske lamper er primært delikate linjer og runde former kombinert med treelementer. Denne stilen kombinerer også elementer laget av metall med tre og stoff. Bord- og gulvlamper har oftest lampeskjermer i hvite, grå og varmebrune farger.

Moderne belysning i skandinavisk design henter inspirasjon fra både klassiske, retro og industrielle stiler. Kombinasjonen av alle disse elementene gjør belysningen og hele leilighetsinnredningen i skandinavisk stil unik og unik.

Tips for perfekt interiørdesign

Tips 1: Velg dempede farger! Regel nummer én er alltid "mindre er mer". Lyse, gjennomsiktige og subtile farger anbefales. Hvite og diskrete pastellfarger dominerer den skandinaviske interiørdesignen. Det er ikke rom for aggressive farger.

Tips 2: Sørg for at du har tilstrekkelig belysning! Lyset skaper en koselig atmosfære og understreker stilen på riktig måte.

Tips 3: Bjørk, furu eller gran er et must hvis du vil opprettholde en leilighet i skandinavisk stil. Skog og fjord er en kilde til inspirasjon for denne stilen som samtidig utstråler fred og fremmer kontemplasjon.

Tips 4: Selv for møbler som sofa eller lenestol, bør du bruke nøytrale farger. Ta hensyn til setets funksjonalitet og invester i en komfortabel sofa med en delikat og enkel design.

Tips 5: Husk om detaljer! Spesielt tekstiler som puter, tepper og tepper med ekstravagante mønstre er den beste løsningen for en stue i nordisk design. Noen få enkle trinn er nok til å gi hjemmet ditt et individuelt preg. En stue eller et soverom i nøytrale farger trenger ikke være kjedelig i det hele tatt.

Tips 6: I skandinavisk interiør blandes tre tre med metalltilbehør, noe som gir en moderne, men naturlig effekt. Hva med et salongbord med treplate og metallben?

Hvor mye koster det?

Å ordne en leilighet krever alltid store utgifter. Den skandinaviske stilen når det gjelder om kostnad er fordelaktig ved at den ikke trenger mye møbler og tilbehør. Imidlertid kan naturlig tre og naturlige stoffer koste mye. For at shoppingprisene skal bli mye lavere, er det verdt å gjøre dem i nettbutikker, og de har like godt lager som stasjonære butikker. De tilbyr lavere priser og mange gode tilbud. Det er derfor verdt å følge informasjonen på mobler24.no-nettstedet, hvor kampanjer, salg og mange rabatter blir plassert.

 
Vis flere innlegg fra Januar 2023
Del din kommentar med andre
pixel