mobler24.no
2020-08-25

Skrivebord som hovedelement på kontoret

 

 

Når du velger kontormøbler så burde ta hensyn til at de ansatte vil bruke flere timer om dagen ved skrivebord fem dager i uka. I tillegg hvis du tar imot kunder på kontoret så vil kontormøbler presentere seg flott. Et ordentlig innredet kontor og godt tilpasset kontormøbler vil kunne påvirke komforten betydelig og kanskje til og med gjøre noe med effektiviteten til de ansatte. Du kan ta vare på det estetiske selv om du er i ferd med å innrede et kontorlandskap.

Skrivebord – hvilken type og for hvem?

Når du kjøper kontormøbler, så burde du kanskje tenke å tilpasse disse til de ansattes behov og type oppgaver de utfører. Kontormøbler skal være komfortable i bruk og arbeidsmiljøvennlige. For tiden utføres arbeid på de fleste kontorer og de ansatte sitter foran en dataskjerm. Det er derfor de viktigste elementene i kontorutstyr er uten tvil en kontorstol og et skrivebord. Du kan ikke se bort fra de funksjonelle skap som gjør at du enkelt kan lagre dokumenter og andre kontorartikler.

Hvis det er samme person skal bruke skrivebordet, så kan høyden tilpasses i forhold til preferanser til de ansatte. Da er det verdt å vurdere hvilken høyde på skrivebord som vil være passe best. Det er anbefalt i dag så burde overkant på skjermen være i øyehøyde. Hendene burde også ligge naturlig på tastaturet. Hva betyr deti praksis? At vinkelen mellom skulderen og underarmen må være rett, dvs i 90 grader. Vanligvis er høyden på et skrivebord på 72-75 cm, men mye avhenger av brukeren selv.

Hvilken type skrivebord skal du velge?

Valg av farger og former på kontormøbler avhenger hovedsakelig av dine preferanser. Du vil tilbringe mye tid på kontoret, så du bør ordne selvfølgelig det etter din smak. Dette vil gjøre at du vil føle deg komfortabel der du jobber. Skrivebordet ditt må være behagelig og tilpasset dine behov. Når du jobber som grafisk designer, trenger du et skrivebord med en stor bordplate for å plassere en eller flere store skjermer og kanskje et nettbrett i tillegg. Men når du bruker dokumenter i papirform så burde du velge et bredt skrivebord. Det er fordi du det ville være lettere å holde orden med dokumenter.

Typer av skrivebord:

Klassisk skrivebord - med egen plass for en stasjonær datamaskin og flere skuffer eller hyller. Den vil være perfekt både når det plasseres mot veggen eller midt i rommet.

Hjørneskrivebord - har vanligvis en større bordplate enn et vanlig klassisk skrivebord, slik at du kan få plass til flere tilbehør og ting i rekkevidde. For å kunne jobber enda mer komfortabelt så trenger du en god plass til ben. Hjørneskrivebord krever mer plass, noe som kan anbefales til større rom.

Skrivebord - det er i form av et vanlig bord, som gjør det mulig å sette inn flere små skap under bordplaten noe er plassbesparende. Det gjør det et perfekt valg for små rom. En annen fordel er at den er lett og det er noe som gjør at det er lett å flytte på møbler ved behov. .

Veggmontert skrivebord - det er et skrivebord som er permanent koblet til veggen. Det gjør at vi sparer mer plass under bordplaten enn et vanlig skrivebord. Ulempen med denne løsningen er at det ikke kan flyttes.

Riktig farge som matcher din innredning

Å velge riktig farge er ikke så enkelt. Det avhenger av dine personlige preferanser, inredning og formål med kontorbord. Hver av oss er foretrekker forskjellige farger så det ikke er noe klart svar på hva vi skal velge. Det kan velges diverse farger men det avhenger litt hvor skal skrivebord brukes. På kontoret er det vanlig å bruke ganske nøytrale farger som hvit, grå og sort. Vi kan utforske andre farger og, særlig hvis det er eget kontor. Hva med overflate i gul? Det er lov å leke med farger. Det er selfølgelig avhengig av individuelle prefereanser.

Hvilket skrivebord skal du velge?

Ganske mye avhenger av formålet med skrivebord og innredingen du ønsker å bruke i resten av romet. Det er viktig for oss at det skal være enkelt. Vi ofte foretrekker at alt skal være proporsjonelt er og ikke alt for kostbart. Da burde vi rette oss mot den klassiske stilen. Skrivebord laget av MDF-plater, laminerte- eller sponplater er en godt valg hvis du er ute etter en god kvalitet og holdbarhet til en relativt lav pris. Dekorative plater i retro stil eller andre andre dekorrerte skrivebord som er rik pyntet vil best passe til en privat kontor enn i åpen landskap.

Sjekk

Ergonomi på arbeidsplassen - hvorfor er det så viktig?

Ergonomi i arbeidsmiljøet bør være en prioritert sak. Det hvor hyggelig vi har på arbeidsplassen påvirker ikke bare av våre effektene, men også stemning og velvære for de ansatte. Mye sies om ergonomi i den forstand at det ikke ofte er nok ergonomiske og lite gjennomtenkte arbeidsplasser i våre kontorer. Det er verdt å se nærmere på ergonomien når det gjelder skrivebord. Det er et tema som også gjelder:

• arbeidsresultater - en behagelig sittestilling skaper de rette arbeidsforholdene. Når du sitter komfortabel mens du utfører dine oppgaver, så blir det mye lettere å fokusere på oppgaver, noe som påvirker vå effektivitet.
• trivsel på arbeidsplasser - å sitte ved et skrivebord konstant kan være vanskelig, og det kan påvirke negativt din trivsel. En komfortabel kontorstol og andre elementer jobber sammen for å forbedre ergonomi. Det er de tingene som virkelig påvirker motivasjonen og trivselen til de ansatte.
• effektivitet - du trenger ikke å reise deg fra en komfortabel stol nå og da for å strekke beina eller tøye ryggen. En komfortabel og ergonomisk arbeidsplass lar deg fokusere på det som er viktig uten at du tar vekk ditt fokus fra det som er viktig.
• helse - en ergonomisk arbeidsplass betyr at selv hverdagen på arbeid ved datamaskin ikke vil påvirke helsen din negativt

Hvordan oppnå et større komfort ved å jobbe med en kontorbord?

Det er lettere å skape en ergonomisk arbeidsplass fra bunn av enn å endre den eksisterende. Allikevel noen ganger skal så lite bidrag til at det hele blir bedre. Ergonomi i arbeidsprosessen er avgjørende og det er derfor verdt å vurdere følgende løsninger:

• Hvis vi jobber med en bærbar datamaskin så er det verdt å vurdere å kjøpe en base for PC-en. Det vil gjøre at vi kan plassere den bærbare skjermen i en optimal øyehøyde for oss. Det er også verdt å bruke et eksternt tastatur i dette tilfellet for å unngå en ubehagelig stilling av håndleddet.
• Hvis du vil fjerne belastningen fra håndleddene dine så burde du vurdere å kjøpe tastatur tilbehør. Både tastaturputer og en underlag til mus.

Ergonomi på arbeidsplassen er veldig viktig, selv om det ofte er undervurdert. Dette gjelder ikke bare kontorer men også arbeidsplasser og studiesteder. Et smalt skrivebord og en designerstol kan se interessant ut, men de vil ikke gi tilstrekkelig komfort for lengre arbeid og lesetid. Det er altså verdt å se etter praktiske og ergonomiske løsninger.

Hva du skal se etter når du kjøper et skrivebord?

Vi bruker minst åtte timer ved et skrivebord. Å bruke møbel som er ubehagelig kan være vanskelig. Derfor må kontorutstyr være komfortabel og ergonomisk. Så hva bør du ta hensyn til når du kjøper et skrivebord?

1. Størrelse på kontorbord. Skrivebord må tilpasses dimensjonene i rommet, men også etter type arbeid. Det kan hendet at vi har behov for et skrivebord med bred topp, mange skuffter og hyller. Det finner skrivebord som har tilpasset flere skjerm og andre type gjenstander. Så alt avhenger egentlig av våre behov.
2. Ergonomi. Dette er et viktig spørsmål hvis det tilbringes mye tid ved skrivebord i løpet av dagen. Et skrivebord skal være så ergonomisk som mulig. Her et det lurt å ta hensyn til dybde, bredde og høyde. Selvfølgelig et skrivebord der høyden kan justeres det beste valget. Og om vi monterer en skuff for et tastatur og ekstra hyller for bøker er det helt topp.
3. Pris. Dette er et av de viktigste kjøpskriteriene for kontormøbler. Selvfølgelig sjekker vi prisen for det er et viktig faktor men tenk hvor mye kan du tjene på å ved å velge møbler som er tilpasset de oppgavene som utføres og forebygging av helseskader hos de ansatte.
4. Dimensjoner på benkeplaten – størrelse på et skrivebord ser ut til å være en absolutt prioritet. Det kan anbefales et mindre skrivebord både for barn og for små leiligheter og kontorer. Særlig der større benkeplater ikke får plass. Jo større skrivebord jo bedre komfort ved bruk. Et godt skrivebord skal gi nok plass til et skjerm, tastatur og forskjellige tilbehør. Selvfølgelig tar det mer plass men hvor god arbeidsplass du får!
5. Materiale. Skrivebord for en datamaskin kan være laget av tre, MDF-plater, plast, metall og andre materialer. Det er lurt å ta hensyn til måten skrivebordet er utført, spesielt platetopp. For platetopp skal være motstandstyktig og tåle diverse typer av skader.
6. Justeringsalternativer. Selvfølgelig handler det om høydejustering. Høyden til et skrivebord kan justeres slik at de fleste bruke det.
7. Størrelse og form på skrivebord. Selvfølgelig vil større kontormøbler med den store plassen gi mer komfort. Da er du sikker at du har nok plass til skjerm, tastatur, datamus, høyttallere osv .Et stort skrivebord vil også være nødvendig når vi bruker flere datamaskiner. Mye avhenger selvfølgelig av størrelsen på rommet som skrivebordet skal plasseres i.

Hvordan velge riktig høyde og størrelse på skrivebordet?

Og hva er egentlig det pefekte skrivebord? Det kommer an på hvem som jobber med det. Det antas at de optimale dimensjonene til et skrivebord er omtrent 120 cm - 160 cm i lengde og 70 cm - 80 cm i bredden, mens den beste skrivebordshøyden er omtrent 75 cm. Hvis du er en høyere person så kan du velge et møbel med en høyde på omtrent 85 cm. Det er kontorer som har behov for å samle dokumenter i permer. Det kan være alt fra arbeidsbøker, permer og dokumenter. Alt dette kan være nødvendig og må ha sin plass. Da er det enklest å velge noe med mange hyller.

Bruk ledig plass under skrivebord

I et rom med begrenset plass setter vi pris på hver ledig centimeter. For å utnytte plassen på kontoret best mulig kan du utstyre et skrivebord med et stort antall hyller eller skuffer der du kan lagre dokumenter og annet utstyr som trengs i det daglige arbeidet. En annen interessant løsning er å bruke et ekstra bord på siden. Denne løsningen er perfekt for kontorer der ansatte har med åpen løsning og ansatte sitter ikke på samme plass hver dag.

En liten sammendrag på slutten

Å velge riktig kontorbord er ikke lett. Det hele avhenger av formålet og funksjoner. Den generelle ideen er at det perfekte skrivebordet må kunne tilpasses til hver enkelt person. Uansett så må vi innrømme at det er det viktigste elementet i ethvert kontor i dag.

 
Vis flere innlegg fra August 2020
Del din kommentar med andre
pixel