mobler24.no
2021-09-24

Valg av seng til soverom - sammenligning av enkeltseng med dobbeltseng

 

 


Å kjøpe en seng til et soverom er ikke en lett oppgave. Du må ta hensyn til størrelsen på rommet, konstruksjon styrke og først og fremst komforten. Selv om det sies at madrassen er ansvarlig for søvnkvaliteten, er ikke riktig størrelse på sengen uten betydning. Så hva bør du være oppmerksom på? Når er en enkeltseng og når en dobbeltseng riktig valg? I dagens blogg forklarer vi de grunnleggende forskjellene mellom de to sengetypene.

Forskjell mellom enkeltseng og dobbeltseng

Dobbeltsengen er definitivt større enn enkeltsengen. Enkeltsenger er vanligvis ikke bredere enn 120 cm. Mens dimensjonene til dobbeltsenger starter fra 140x200 cm og kan nå til og med 220x200 cm. Dette betyr at en person har omtrent 70 cm plass til seg selv. Dette er mindre enn i en enkeltseng, hvor plassen er til og med 100 cm. Det verste, lengden på 190 cm er for kort til at personer over 185 cm i høyden kan føle seg komfortable. Dobbeltsengen er derfor behagelig nok for to personer opp til 170 cm høye.

Enkeltseng eller dobbeltseng? Hva lønner seg å kjøpe?

Det første aspektet er å vurdere størrelsen på sengen. Det er klart at jo større sengen er, jo mer plass tar den. Ofte er bredden imidlertid begrenset av romlige muligheter, og dette aspektet bør tas i betraktning. Selv om noe annet enn en seng ikke kan passe inn i soverommet, er det bedre å kjøpe en dobbeltseng, enn den minste, slik at den ikke begrenser bevegelsen. Hvis det er mulig, er det verdt å gi tilgang til sengen fra tre sider og finne et kompromiss mellom søvnkomfort og ergonomi gjennom å stå opp og sovne og bruke soverommet hver dag.

Hvordan velge en seng til soverommet?

Fra et praktisk synspunkt bør to ting noteres. For det første er det bedre å kjøpe en seng med hodegjerde, som ikke bare har en dekorativ funksjon, men også tillater blant annet for komfortabel lesing av bøker. For det andre, hvis rommet ikke er veldig stort eller mengden møbler holdes på et minimum, må du kanskje kjøpe en seng med en sengetøybeholder.

Stilen som sengen er laget i er like viktig. Det må definitivt tilpasse resten av soverommet. De mest populære de siste årene er senger i skandinavisk eller rustikk stil. Rammene til slike senger er vanligvis laget av tre, metall eller MDF -plater. Det er også polstrede senger, som er veldig behagelige å bruke.

Dimensjoner på en enkeltseng

Hvilke dimensjoner på sengen vil passe for en person? For tiden er standarden på markedet 90x200 og 120x200 cm. I et rom der det ikke er nok plass til en stor seng med en dobbel madrass, vil en enkeltseng være mye bedre, takket være at du også kan sette et nattbord og en lampe ved siden av det. Denne størrelsen på sengen gir nok plass til at en enkelt person kan hvile komfortabelt.

Arrangementet av et lite rom krever optimal bruk av hver kvadratmeter. Hvis du vil utnytte den tilgjengelige plassen best, er det verdt å velge en enkeltseng med oppbevaring. Skuffer under sengen gir ekstra plass til sengetøy, håndklær, bøker og annet tilbehør. En slik modell vil være perfekt, for eksempel på et barnesoverom.

Enkeltseng for barn eller tenåringer

Enkeltsenger brukes både på soverommene til voksne som sover alene, samt på barne- eller tenåringsrommet. Det er mange moderne modeller på markedet for enkeltsenger med en interessant og original design som sikkert vil likes av barna dine. Et perfekt eksempel er HERMES enkeltseng, som kan endre til en dobbeltseng på et blunk.

De høye kantene, dekorert med fargerike puter, lar deg endre en enkeltseng til en sofa, noe som gir ekstra plass til å sitte om dagen og når venner er på besøk. Et utmerket valg for et studentrom er også enkeltsenger med hodegjerde, som du kan lene deg mot under kveldslesningen og innebygde hyller, takket være daglig brukstilbehør alltid vil være tilgjengelig.

Dobbeltseng - perfekt valg for par

De minste sengene for par har vanligvis et soveområde på 140x200 cm. Tydeligvis gir en mindre seng bedre soveforhold hvis soverommet har begrenset plass. Husk imidlertid at søvn er 1/3 av livet vårt, og det er verdt å investere i! Det optimale valget er definitivt en dobbeltseng 160x200 cm. For eksempel LISBON -sengen med et bredt hodegjerde og en treramme.

Den beste løsningen viser seg imidlertid er en dobbeltseng 180x200 cm. Når det gjelder komfort, vil denne størrelsen på sengen være det perfekte valget også for de mest krevende brukerne. For tiden velger noen par modeller med dimensjoner på 200x200 cm og enda større. Interessant, når vi bruker disse dimensjonene, mener vi vanligvis overflaten på madrassen vi sover på. Dobbeltsengen er større, og dette må tas i betraktning ved innredning av soverommet.

Lengden og høyden på sengen og menneskelig høyde

Juster størrelsen på sengen etter dine behov. Høyde og figur har også betydning! Sengen skal la det mulig å rette bena. Derfor anbefales det at lengden på sengen er 15-25 cm lengre enn brukerens høyde. Du endrer sikkert soveposisjonen ofte i løpet av natten, så sørg for at du har nok benplass før du legger deg. Husk også at hodet ikke må berøre veggen eller hodegjerden, men hvile komfortabelt på puten. Så hvis du for eksempel er 198 cm høy, er ikke en standard 200x200 seng nok. En 220 cm lang seng blir da mye bedre.

Velge madrass til sengen

Til slutt må du være oppmerksom på hvilken madrass du kjøper. Noen ganger er det inkludert til sengen, noe som kan redusere kostnadene, men oftest kjøpes madrassen separat. De fleste tar bare hensyn til hardheten og justerer den etter din behov, men det er ikke alt som må tas i betraktning.

Skum, bonnell, lomme og latex madrasser er tilgjengelig. Bonnell- og lommemadrasser er de mest holdbare og oftest anbefalte for en dobbeltseng. Førstnevnte er preget av motstand mot deformasjon, mens sistnevnte har punktfleksibilitet. Denne funksjonen lar deg nyte optimal støtte av hele kroppen mens du opprettholder den naturlige krumningen i ryggraden.

 
Vis flere innlegg fra September 2021

Anbefalt

Seng med oppbevaring svart Niko 140x200

Seng med oppbevaring svart Niko 140x200

10 999,00 NOK3299.70 punkt.
pixel